Laikçi Yobazlar Azgınlık Peşinde
Veysi ERKEN Dr.
“Laikçi” yobazlar her yerde ve ortamda azgınlık ve mazarrat peşindedir. Tabii ki, azgınlıkları ve şirretlikleri sahiplerinin emriyle gerçekleşmektedir.
Sahipleri bellidir.
“Soykırım dini”nin müntesipleri Siyonist haçlı zihniyeti olarak sahiplik yapmaktadır.
Bilindiği üzere Laiklik batı/ batıllar için açık anlaşılır, bizim için müphem ve belirsiz bir kavramdır/kelimedir.
“Laiklik (laïcisme) terimi ilk defa İngiltere’de XVI. yüzyılda papaz olmayanların da kiliseleri yönetebilmelerini isteyen fikir akımını ifade için kullanılmıştır. Etimolojisi itibariyle “ruhban sınıfına mensup olmayan, halktan olan” anlamında Yunanca laikos kelimesinden türetilmiştir.
Laikos Batı dillerine laïque şeklinde geçmiş ve kelime buradan Türkçe’ye girmiştir. Laik “ruhbanlığa, kilise teşkilâtına, hatta dinî alana ait olmayan” mânasındadır.” https://islamansiklopedisi.org.tr/laiklik
Tanımdan anlaşılacağı üzere LAİK kelimesi haçlılar/ kilise mensupları için belirgin olduğu halde ülkemizde çatışmaya yol açacak, iletişimsizliğe sebeb olacak kadar belirsizdir. Zira inancımızda/ İslam anlayışında “kilise” yoktur. Siyonist haçlılar İslam’ı tahrif ederek “kilise” düzenini bizlere/Müslümanlara mal etmeye çalıştıkları için “laik”likten sürekli dem vuruyorlar.
Peki, “laik”lik bizim için tanımlanamaz mı?
Tanımlanamaz çünkü İslam’da ruhban sınıfı ve kilise teşkilatlanması yoktur.
Laiklik, bu haliyle ülkemizde kargaşa ve iletişimsizlik olsun diye ısrarla kullanılıyor.
Herkes biliyor ki, bu kelime yıllardır kargaşa sebebidir.
Bilindiği üzere yabancı ve tanımsız kelimeler engel kabul edilir iletişimde. İletişim uzmanları özellikle yabancı ve tanımsız kelimelerden kaçınılmasını tavsiye ederler.
İletişim insan hayatının en önemli unsurudur.
İnsanlar konuşa konuşa anlaşır (ya da anlaşamaz) ve iletişimde bulunur derler. Ama her zaman iletişim kurmak mümkün olmuyor.
Bazen iletişim engelleri bilerek çıkarılıyor bireylerin karşısına. Herhalde bu durum, engellerin olduğu bir toplumda egemenlerin daha rahat olmasından kaynaklanıyor.
Sözlü iletişimde söylediklerimiz karşımızdaki kişinin, grubun anlayışına göre anlam kazanır veya kaybeder.
Ya yazılı iletişimde?
Yazılı iletişim “kelimelere” yüklenen anlamın açıklığı, berraklığı, şeffaflığı, anlaşılırlığı veya bu niteliklerin zıtlığı ile anlam kazanır veya kaybeder. Kazanan veya kaybeden toplumun bütünüdür bazı durumlarda.
Kelimeler kavramlaştırılırken şeffaf ve anlaşılır bir şekilde tanımlanmışsa yazılı iletişim kolaylaşır toplumda, herkes aynı anlamı verir kelimelere. Hayat kolaylaşır. Toplumda hukuk daha kolay hâkim olur. Yargılar ve yargılamalar berraklaşır. Özellikle hukuk için önemlidir şeffaf ve anlaşılır tanımlar ve kavramlar.
Değilse hukuk iletişiminde hayat zorlaşır ve binlerce mağduriyete yol açar yargılar ve yargılamalar.
Yönetim gücünü elinde bulunduran egemenler genelde şeffaf ve anlaşılır iletişim dilinden ve kavram tanımlamalarından fersah fersah kaçar.
Bilirler ki, şeffaf ve açık anlamlar egemenliklerini zorlaştırır. Sorumsuzluklarını bertaraf eder. Yetkilerinin sınırını çizer. Onların yetkilerini belirli sınıra çeker, keyfi uygulamalarını bitirir.
İşte İletişimimizi zorlaştıran, hayatımızı çıkmaza sürükleyen, toplumda huzursuzluğu arttıran, hayatımızı zehirleyen kelimelerden birisi, hatta başta geleni laikliktir.
Hayatımızı perişan edenler ve perişanlığımızın devamını isteyenler LAİKLİK kelimesini ısrarla kullanırlar.
Bunlar laikçi yobazlar ve azgın azınlıktır.
Artık laikçi yobazlardan, azgın azınlıktan kurtulma zamanıdır ki, perişanlığımız bitsin ve hayatımız huzur bulsun.
Selam ve Sabırla… 02.09.2024
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?