12 Mayıs 2013 Pazar

Birgün Herkes Alperen Olacak



Birgün Herkes Alperen Olacak

Veysi ERKEN

Birgün herkes Alperen olacak dediğimizde kimse inanmıyordu. Alperenlere yabancı olanların Alperenlikle ilgisi ve bilgisi olmayanların alperenlik süreci Yaşar Nuri Öztürk’ün Deniz Baykal’a alperen yakıştırması ile başladı denilebilir.
Bu yakıştırmadan sonra Alperenleşme serüveni yeni bir safhaya girdi. Özellikle ittihatçı gelenekten olanların dillendirmeleri tesadüf mü? Tevafuk mu?
Baksanıza Alperenleşme sırası Kemal Kılıçdaroğlu'na geldi.
Kılıçdaroğlu Antalya’da coşmuş.
Alperenlerin ocağına geldim diye buyurmuş.
İfade aynen şu şekilde "Pınarın gözesine, ışığın kaynağına geldim. Anadolu'yu vatan yapan yiğitlerin obasına, Alperenler'in ocağına geldim.”
Evet…
Birgün herkes Alperen olacak tabi ki, Alperenliği anlarlarsa ve Alperenler gerçek anlamda alperenliğin gereğini yaşarlarsa.
Alperenlerin ocağına gidenler alperenliği anlayıp yaşarsa elbette ki alperen olurlar. Tıpkı vahşi’nin İslam’da hayat bulması gibi.
Biliyoruz ki lafla olmuyor.
Lafla peynir gemisi yürüseydi Alperenliğin ruhunu taşımayanlar nizam-ı Âlem davacısı olurdu.
Kılıçdaroğlu'na tavsiyemiz gerçekten Alperenlerin ocağına gitti isen öncelikle Alperenliğin Alp ve eren boyutlarını öğren ve İlayı Kelimetullah doğrultusundaki Nizam-ı Âlemi kavramaya çalış.
Dolayısıyla Kılıçdaroğlu ve onun gibi düşünenler öncelikle içinde bulundukları düşünce yapılarıyla yüzleşmeleri ve tevhide dayalı büyük birlik tasavvurunu öğrenmeleri gerekir.
Öğrenme ve yaşama Alperenlik için gereklidir.
Yaşama yaşatmayı beraberinde getirir.
“İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” anlayışı bu sürecin neticesidir.
Tabi ki, çağrımız sadece Kılıçdaroğlu'na değildir.
Çağrımız aynı zamanda ruhunu kaybetmişlere de yöneliktir.
Dün “çağrımız İslam’da dirilişedir” diyenleredir aynı zamanda. Zira dün “çağrımız İslam’da dirilişedir” diyenlerin bir kısmı Allah’ın ipini bırakıp başkalarının iplerine takıldıklarını müşahede etmekteyiz.
Onları da Alperenliğe davet ediyoruz.
Bilinmelidir ki, Alperenlik günü birlik bir olgu değildir.
Alperenlik Hilf-ul’fudul ile başlayan Fütüvvet ve Ahilikle devam eden ve günümüze yansıyan bir süreçtir.
Herkesi bu süreci anlamaya, yaşamaya ve yaşatmaya davet ediyoruz. Özellikle Alperenlik iddiasında olanlara çağrımız daha açıktır. Alperenliği yaşayınız, yaşatınız, dik durunuz ve yalpalamayınız.
Umarım ki, Kılıçdaroğlu’nun  "Pınarın gözesine, ışığın kaynağına geldim. Anadolu'yu vatan yapan yiğitlerin obasına, Alperenler'in ocağına geldim” ifadesi hayat bulur. Alperenlik gözesinden kana kana içer, ışığı ile aydınlanır ve obasında hayat bulur.
Tabi ki, bu bir temennidir.
Temennimiz samimidir.
Herkesi kucaklayıcıdır.
Herkesi Alperenlik obasına beklemekteyiz.
Selam ve Sabırla…

Not: “Bir nefsi haksızca katleden bütün insanlığı katletmiş gibidir” ilahi emrine inanıyor ve başta Reyhanlı olmak üzere ülkemizin ve dünyanın başka yerlerinde katliam gerçekleştirenleri lanetliyor, ölenlere rahmet diliyor ve adaletin en kısa zamanda tecelli etmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?