22 Ekim 2020 Perşembe

Aileye Yapılan Her Saldırı İnsanlığa Yapılmış Saldırıdır

 

     Aileye Yapılan Her Saldırı İnsanlığa Yapılmış Saldırıdır

 Veysi Erken

      Sayın Cumhurbaşkanı eğitim ile ilgili daha önce yaptığı konuşmalar gibi dün de bir konuşma yaptı.

  Muhteva olarak güzel olmakla birlikte icraata yansımadığını o konuşmayı naklederek yazımda belirttim.

   Maalesef icra makamlarını işgal edenler başkanın bu konuşmalarını boşa çıkarmaktadır.

  Eğitim konusunda olduğu gibi aile konusunda da söylenenleri bürokrasi boşa çıkarmaktadır.

   Misal olarak yıllar önce 02.01.2013 tarihinde aile ile ilgili yapılan bir konuşmayı hatırlatayım.

   Konuşma

“Uluslararası Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi”nin açılışında yapıldı. İşte o konuşmanın önemli ifadeler. “Aile var oldukça, millet var oldukça devlet var olur. Aile var oldukça sağlıklı nesiller var olacak, iyilik var olacaktır. Aileye yönelik her saldırıyı doğrudan insanlığa bir saldırı olarak görüyor, hiçbir şekilde müsamaha göstermiyoruz” Erdoğan, Hazreti Âdem ile Hazreti Havva ile başlayan aile kurumunun, insani değerlerin nesilden nesile aktarılmasına zemin teşkil ettiğini belirtti. Ailenin her zaman bireyleri ve toplumu bir arada tuttuğunu ifade eden Erdoğan, ailenin donanımsız halde dünyaya gelen çocukların hayatta kalmasını sağladığını, insan neslinin ayakta durabilmesinin zemini olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan, ailenin bir okul gibi olduğunu ve kötülüklerin dışarıda tutulmasını sağladığını ifade ederek “Aile var oldukça, millet var oldukça, devlet var olur. Aile var oldukça sağlıklı nesiller var olacak, iyilik var olacaktır. Aileye yönelik her saldırıyı doğrudan insanlığa bir saldırı olarak görüyor, hiçbir şekilde müsamaha göstermiyoruz” dedi. Tarihte aileyi yok etmeye, işlevsiz hale getirmeye yönelik girişimler olduğunu, ancak bunların başarısız kaldığını, bunu deneyen devlet ve toplumların yok olduğunu kaydeden Erdoğan, ailenin, mekanik ve teknik şekli bir yapıya sahip olmadığını söyledi.

 

“İnsan nasıl sadece fiziki bir bedenden oluşmuyorsa, bir makine, bilgisayar, robot değilse, insan nasıl ki ruh ve bedenin bir uyumuysa, aynı şekilde ailede maneviyatın uyumudur” diyen Başbakan Erdoğan, ailenin kutsiyetin şuuru olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan, aile kurmanın, yuva oluşturmaktan öte, maneviyatın çatısını çatmayı, sevgiyi ve muhabbetin nesiller boyunca yaşatması olduğunu kaydetti, ailenin sadece şeklen var olmasının maneviyata yayılmamasının tehlikeli olduğunu, kutsiyetini kaybetmiş bir ailenin yok hükmünde bulunduğunu sözlerine ekledi. Sosyal şartların özellikle toplumsal çürümenin nüfuz ettiği ailenin yok olmaya yüz tutacağını ifade eden Erdoğan, “Yola çıkarken biz muhafazakâr demokrat olduğumuzu ilan ettik Hedefimize aileyi koyduk. Hem parti hem de hükümet olarak aileyi toplumun temel taşı olarak gördük. 10 yıldır aileyi güçlendirmek, korumak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Güçlü bir millet olacaksak, güçlü ailelere sahip olmak zorundayız. Aileyi tehdit eden her sorunun üzerine tam bir kararlılıkla gidiyor, tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Maddi sorunların aile üzerinde baskı oluşturmaması için tedbirleri hayata geçirdik. Gıda ihtiyacı olanlara gıda, yakacak ihtiyacı olanlara yakacak yardımı yaptık”

 Erdoğan, kadını yücelten makamın anne olduğuna itibar ettiklerini, cennetin annenin ayakları altında olduğunu belirtti. ”

https://www.milliyet.com.tr/siyaset/erdogan-neden-3-cocuk-istedigini-acikladi-1650260

   Bu ifadelerin doğru olduğunu kabul etmeyen yoktur diye düşünüyorum.

   Tabii ki, insanlıktan nasibini almış olanlar için söylüyorum.

   Ama icraat tam zıttı ile vaki oldu maalesef.

   Yedi yıl sonrasına, yani günümüze baktığımızda ailenin neredeyse darmadağın olduğunu görüyoruz.

   Boşanmalar, cinayetler ve diğer olumsuzluklar artmıştır.

   Bırakın üç çocuk evlenmeler azalıyor.

   Ailenin dağılma nedenlerinin başında çıkarılmış olan mevzuattır.

   Sayın Cumhurbaşkanı ne diyorsa bürokrasi ve etrafındaki kişiler tersini yapıyor.

   Temennimiz aile ile ilgili 2013 yılında yapılmış konuşmanın icraatta dönüşmesidir.

   Bilinmelidir ve unutulmamalıdır aile ve eğitimimiz iflas noktasındadır.

   Mevcut kadro ile düzelmenin olması mümkün görülmemektedir.

   Selam ve sabırla... 22.10.2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?