15 Ağustos 2013 Perşembe

Savrulma ve Başkalaşma



Savrulma ve Başkalaşma

Veysi ERKEN

            Bireyler ve cemaatler savrulabilir ve başkalaşabilir. Hatta varlık amaçlarının tersine hizmet eder hale gelebilirler. Mümin iken münafıklaşan veya kâfirleşenler olabilir. Cenabı Allah’ın vaz ettiği ilkeleri terk münafıklığı veya kâfirliği beraberinde getirir.
            Bireylerin savrulması belki bireyi ilgilendirir. Cemaatlerin savrulması sadece bir şahsı değil toplumu hatta ümmetin tamamını ilgilendirir.
            Bu bağlamda düşünüldüğünde üzülerek belirtmeliyiz ki, cemaatlerde savrulma had safhadadır. Haramı mubahlaştıracak kadar çoğalmıştır.
            Bir cemaat adına televizyonlar, finans kuruluşları, ticarethaneler, fabrikalar kuranların içine düştükleri dereke ortadadır. Finans kuruluşları marifeti ile milletin parasını iç edenlere millet hakkını helal etmemiş ve etmemektedir.
            Hatta mirasçılarına sorulduğunda malların kendilerinin olmadığını söyleyecek kadar pervasızlaşmakta ve ümmete zarar vermeğe devam etmektedir.
            Aynı savrulma ve başkalaşma malum cemaatte de fazlasıyla görülmektedir. Finans ve ticari işletmelerinde vahşi kapitalizmin bütün ilkeleri geçerlidir. Açıklamalarına bakılırsa hizmet etmekteler.
            Neye hizmet?
            Bu soruyu sormak gerekir.
            Finansörlerine baktığımızda kimin düdüğünü çaldıkları daha iyi anlaşılır.
            Üzülerek belirtmeliyiz ki, bugün ülkenin sınırlarını aşan hizmetler yaptıkları iddiasında olanların önde gelenlerinin İslami hassasiyetleri ortadan kalkmış ve bu kişiler başkalaşmışlardır.
            Millet bunu artık görür haldedir.
            Tarihi süreçte pek çok cemaat ve tarikatın mezarlıkta yer aldığını görürüz.
            Tabii ki, bu işin bu tarafı ile ilgilidir.
            Cemaatleri yönlendirenlerin sapmışlıkları, cemaate mensup olanları kurtarmayacak onlar “yine şöyle diyecekler: “Ey Rabbimiz! Biz önderlerimize ve büyüklerimize itaat ettik de bizi yoldan saptırdılar. 'Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver, onları büyük bir lanete uğrat' derler. Ahzab 67-68” ilahi emrinde buyrulduğu gibi kurtulmayacaklar.
            Temennimiz bugün şer güçlere hizmet aracı haline gelen cemaatlerin önderlerinin uyarılması ve her türlü kurumlarındaki işleyişin düzeltilmesidir.
            Bu yapılamadığı takdirde başkalaşma ve vahşi kapitalistleşme artacak ve cemaatler Müslümanlara zarar veren birer sopaya dönüşecektir.
            Cenabı Allah bizleri sopalaşanlardan korusun.
Selam ve Sabırla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?