22 Kasım 2016 Salı

İhlas Finans Mağdurları, Odalar, Barolar ve KHK’lar



İhlas Finans Mağdurları, Odalar, Barolar ve KHK’lar

Veysi ERKEN

            15 Temmuz ihanet ve işgal hareketinden sonra olağan üstü hal ilan edilmiştir. Bu dönem özellikle mağduriyetlerin giderileceği ve yapısal değişikliklerin yapılacağı belirtilmiştir.
            Yapılanlara baktığımızda mağduriyetlerin giderilemediği ve yapısal değişikliklerin yeterince gerçekleştirilemediği görülür.
            Mesela FETÖ’nün kuruluşları kadar vatandaşı mağdur eden bir İhlas Finans gerçeği ve emeklilere promosyon konusu var. İhlas grubu varlığına varlık katarken ihlas finans vasıtasıyla oluşturduğu mağduriyeti sürdürmekte ısrar etmektedir. Keza bankalar emeklinin parasını tepe tepe kullanırken promosyon ödememekte ısrarını sürdürmektedirler.
            Bilindiği üzere İhlas holding İhlas finanstan dolayı oluşan mağduriyeti 2005 yılına kadar gidereceğini taahhüt etmiş idi. Bu taahhüt yerine getirilmemiştir. Aradan 15 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen hak sahipleri haklarını alamamaktadır. Hak sahipleri bu konuda hükümetten KHK ile bir düzenleme beklemektedir. Emekliler de bizar oldukları promosyon mağduriyetinin giderilmesini beklemektedir.
Umulur ki, bütün mağduriyetler kısa zamanda kısmi olarak da olsa giderilir. Zaten mağdurlar haklarını helal etmemektedir.
            Bir diğer konu STK görünümlü odalar, borsalar, yüksek kurullar, barolar gibi kuruluşlarla ilgilidir. FETÖ türü örgütlenmelerin yuvalandıkları yerlerden birisi de bu kuruluşlardır. Mensuplarına ve üyelerine faydası olmayan bu kuruluşlarla ilgili acil düzenlemeler yapılmalıdır.
            KHK’lerle düzenlemeler yapılmasa bu kuruluşlardaki yapılanmalar çözülemez.
            Bizden söylemesi.
            Bu ve benzer KHK’lerle kısa sürede çözümlenmelidir.
            Bugüne kadar yapılanlar yeterli değildir.
            KHK’ler ile FETÖ ve benzer örgütlerin tasfiyesi doğru olmakla birlikte yapısal dönüşüm gerçekleştirilemezse sonuç alınamaz.
            Bu anlamda “kamu yönetimi” yeniden ele alınmalı ve sadeleştirilmelidir. Tabii ki, düzenlemeler hızlı bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Bunun yolu KHK’lerdir.
            Hızlı ve objektif yöntem devreye girmese Anayasa ve diğer kanunlarla ilgili tartışmalardaki akamet mevzubahis olur.
            Herkesin malumudur ki, çok eskiye gitmesek bile AK Parti iktidarının ilk yılından beri Anayasa değişikliği gündeme gelmiştir.
            Komisyonlar, toplantılar, seminerler, paneller, sempozyumlar binlerce kere toplanmış olmasına rağmen sonuç yoktur.
            Başta AK Parti olmak üzere hiçbir parti metin ortaya koymamıştır.
            Buradan çıkardığım sonuç hiçbir partinin değişiklik istemediğidir.
            Anayasa ve diğer kanunlarla ilgili yaşadığımız tartışmalar sadece yıpranmışlığı arttırmıştır.
            Aynı yıpranmışlık mağduriyetler, mazlumiyetler ve yapısal değişikliği gerektiren konularda yaşanmamalı ve yaşatılmamalıdır.
            Bugünün şartları muvacehesinde kararlar hızlı alınmalı ve uygulanmalıdır. Bunun somut örnekleri promosyon bekleyen emekliler, İHLAS FİNANS MAĞDURLARI ve Odalar, borsalar, barolar vs. kuruluşlarla ilgili yapılacak düzenlemelerdir.
            İktidar samimiyetini göstermeli ve ülkemizin insanını rahatlatacak kararları KHK’lerle hızlı bir şekilde alması gerekmektedir.
            Milletin beklentisi bu istikamettedir.
            Haydi icraata.
            Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?