17 Kasım 2016 Perşembe

Ovit ve Diğer Tüneller Hemen Açılmalıdır



Ovit ve Diğer Tüneller Hemen Açılmalıdır

Veysi ERKEN

            Geçenlerde bir okuyucum e-posta ile bana bir mesaj gönderdi. Yazılarımı sürekli okuduğunu, özellikle “tüneller”le ilgili yazılarımı özellikle takip ettiğini 11 Kasım 2016 tarihinde Ovit Tüneli için “ışık göründü” töreninin yapılacağını ifade ederek “Ovit Tüneli” ile ilgili yazı yazmamı talep etti.
            Yazıyı gönderen okuyucuma teşekkür ediyorum. Haberi ben de okumuştum Gerçekten belirtilen tarihte “ışık göründü” töreni yapıldı. Ovit tünelindeki kazı ve delme işlemleri tamamlandı.
            Elbette ki, okuyucum haklıdır.  Ovit dağından geçen  yolu sürekli kullandığını ifade eden okuyucumun talebi şudur.  Diyor ki, biz bu sene ham haliyle Ovit tünelinden geçmek istiyoruz. Aydınlatması ve havalandırması olmasa bile tünel ulaşımı sağlar. Dağ yolu karla kapandığından ulaşımda sıkıntı yaşıyoruz.
            Buradan ifade ediyorum.
            Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın içinden geçtiği “Avrasya Tüneli”nin resmi açılışı 20 Aralık 2016 tarihinde yapılacak. Bu proje ülkemizin refahına katkı sağlayacak büyük bir yatırımdır. Denizin altından kıtalar birleştiriliyor. Planlanan süreden 6 ay önce bittiriliyor.
            Tabii ki, tünel açılışı geçit vermeyen “Ilgaz dağı” için de olmalıdır. Gerçi bana gelen haberlere göre resmi olmasa bile araç geçişi başlamış ve resmi açılış için Cumhurbaşkanına tarih verilmiştir.
            Haber doğru ise “Ilgaz 15 Temmuz Tüneli” 15 Aralık 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından resmen açılacaktır. Temennimiz bu haberin doğru olması ve açılış töreninin resmen ilan edilmesidir.
            Kastamonu’nun valisi, Belediye Başkanı ve vekillerinden bu resmi açıklamayı bekliyoruz.
            “Ovit Tüneli”ne tekrar dönecek olursak; bana kalırsa Ovit tüneli de geçişlere hemen açılmalıdır.
            Geçenlerde Başbakan Sayın Binali Yıldırım “Marmaray”ın normalde 2018 bitirilmesinin planlandığını, bitiş süresinin Japonlarla yaşadığı bir diyalogdan sonra öne çekildiğini ve süresinden önce bitirildiğini ifade etti. Bence bu diyalog Ovit Tüneli için de olmalı ve tünel geçişe ham da olsa açılmalıdır ki, Ilgaz tünelinde yaşanılan gecikme burada da yaşanmasın.
            Bilindiği üzere Ilgaz Tüneli projeye göre 4 Kasım 2014 yılında bitirilmesi öngörülmüştü. İki yıldan fazla bir gecikme var.
            Şu an geçişler başlamışsa Ilgaz dağ yolunu kullananlar için büyük bir kolaylık sağlanmış olduğu gibi, ülkenin ekonomisine de katkı başlamıştır.
            Hâsılı kelam Avrasya, Ilgaz 15 Temmuz ve Ovit tünelleri bir an önce devreye sokulmalıdır.
            Okuyucularımın ve topyekûn vatandaşın haklı talebi yerini bulsun.
            Resmi tören sonradan gelsin.
            Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?