15 Kasım 2016 Salı

Türkistanlıların Özbekistan Yönetiminden Talepleri



Türkistanlıların Özbekistan Yönetiminden Talepleri

Veysi ERKEN

            Türkistan bir sevdadır.
            Anadolu coğrafyasının Türkistan coğrafyasıyla vuslatının özlemi ve hayali hiç bitmemiş, bitmeyecektir.
            Gönlümüz bütün İslam ve insanlık coğrafyasının huzur, refah ve mutluluk bulmasıdır.
            Zira zulüm her yerde kol geziyor. Siyonist haçlı vahşeti İslam coğrafyasını sarmıştır. Siyonistleşmiş veya Siyonistleştirilmişler zulüm ve vahşette maşa ve piyon olarak kullanılmaktadır.
            Zulmün ve vahşetin bitmesi için çabalayanlar vardır. Bu cehd ve gayretin içinde yer alan Türkistan sevdalıları Kurultaylarını topladılar.
            Hayırlara vesile olmuştur inşallah.
            Dostlar bu kurultaya davet ettiler ve insan hakları ile ilgili taleplerini kamuoyuna ilettiler. Bu talepler her ne kadar Özbekistan yönetimine yönelik ise de gerçekte dünyadaki yönetimleredir.
            İnsani yönetimler bu taleplere bigâne kalamaz. Belki deryada bir katre kadar katkısı olur diye bu talepleri siz dostlarla paylaşıyorum. İşte o talepler:
“Türkistan-der” 3.Olağanüstü Kurultayı’nın kabul ettiği “Özbekistan yeni yönetiminden taleplerimiz” yer almaktadır.”

Özbekistan Yönetiminden İstek ve Taleplerimiz:

1-DİNİ ÖZGÜRLÜKLER: Özbekistan halkı Müslümandır. İbadetlerini ve inancının gereklerini özgür bir şekilde yerine getirmek istiyor. Bu sebeple:
İBADET ÖZGÜRLÜĞÜ
Camilerde halkın duyacağı şekilde ezan okunabilmelidir.
Hangi yaşta olursa olsun camilerde namaz kılmak isteyen kişilere baskı ve müdahale yapılmamalıdır.
İşyeri, otel veya toplu kalınan her yerde seccade bulundurulması ve namaz kıllanması serbest bırakılmalıdır.
KILIK KIYAFET ÖZGÜRLÜĞÜ
Kadınların sokaklarda, işyerlerinde, kamu kurumlarında, okullarda serbest bir şekilde hicaplı olarak bulunmalarına izin verilmelidir.
DİNİ EĞİTİM HAKKI
İsteyen vatandaşların çocukları için özel veya resmî eğitim kurumlarında dini eğitim görme imkânı sağlanmalıdır.

2. BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ
Basın- yayın ve matbuat üzerindeki her türlü baskı ve sansür kaldırılmalıdır.

3. SOSYAL VE SİYASİ ÖZGÜRLÜKLER
Sivil toplum kuruluşlarının (dernek, sendika ) ve siyasi partilerin kurulması ve faaliyetleri serbest bırakılmalıdır.
Ülkede bütün seçimler serbest olarak, “gizli oy açık tasnif” kuralına uygun bir şekilde yapılmalı, kişilerin aday olması önünde hiç bir engel kalmamalıdır. *Ülkede toplantı, gösteri, yürüyüş, miting gibi sosyal faaliyetler serbest bırakılmalıdır.

4. CEZALAR KALKSIN
Devlete veya yönetime karşı işlenmiş fiiller gerekçesiyle veya dini/ siyasi sebeplerle cezaevlerinde bulunan, tutuklu ve ya hükümlü herkes serbest bırakılmalıdır. Bu sebeplerle açılmış olan tüm davalar durdurulmalı, verilmiş hükümler sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırılmalıdır.

5. MUHACİRLER DÖNSÜN
Hangi sebeple olursa olsun, Özbekistan’dan ayrılmak durumunda kalmış bütün vatandaşların, hatta ana babasından birisi Özbekistan’da doğmuş olan eski muhacirlerin ülkeye geri dönmelerine izin verilmelidir. Haklarında herhangi bir soruşturma açılmayacağı güvencesi ilan edilmelidir.

6. İKTİSADİ ÖZGÜRLÜKLER
Özbekistan’da Sovyet döneminden kalan “pamuk ziraatında zorla çalıştırma” uygulamasına benzeyen uygulamalar“angarya” olarak adlandırılmakta ve insanlık suçu olarak görülmektedir. Bu ve benzeri uygulamalar artık sona ermelidir.

7. SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜ
Yurt içi seyahatlerde kısıtlamalar kaldırılmalı, Özbekistan şehirleri arasında yolculuk tamamen serbest olmalıdır. Yurt dışına çıkış vizesi (OVİR) uygulaması kaldırılmalıdır. Özbekistan’da bugün yoğun bir “ülkeden ayrılma talebi” vardır. Yukarıdaki özgürlükler sağlanırsa ve ekonomi düzelirse, halkımız ülkesinden niye ayrılmak istesin. Daha önce gidenler de bu özgürlükler sağlanırsa geri dönecekti.

8. SINIRLAR AÇILSIN
Türkistan (Orta Asya) devletleri ile sınırlar açılsın ve onların vatandaşlarına vize uygulamaları kaldırılsın.13.11.2016”
Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?