27 Aralık 2021 Pazartesi

Kanal İstanbul Kazısı Hemen Başlatılmalıdır

 Kanal İstanbul Kazısı Hemen Başlatılmalıdır

Veysi ERKEN

Sayın Başkana sesleniyorum.

Kanal İstanbul projesinin kazısına hemen, mümkünse bugün başlanmalıdır diyorum. Lamı cimi yok. Yıllardır takoz olanlara rağmen yıl bitmeden kazı işlemlerine başlanmalıdır diyorum.

Kazı güzergâhı belli olduğuna göre bilhassa ulaşımı, iletişimi ve diğer hizmetleri ve işlemleri aksatmayacak bir bölgeden kazı işlemlerine başlanmalı.

Kazı işlemlerine devlete ait, DSİ, Karayolları ve diğer birimlerin ekipmanları ile bir yerden başlanmalıdır ki, biiznillah devamı gelsin ve proje bitirilsin. İhaleye gerek yok. İleride ihale yapılacak ise yapılmış olan işler dikkate alınır, yeter ki başlansın.

Bilindiği üzere dün olduğu gibi bugün de aynı zihniyet, Türkiye’ye muhalefet olanlar “Kanal İstanbul” ve diğer büyük projelere karşı çıkıyor.

Merhum Özal bu yıkıcı zihniyeti çözmüş ve kendine bir ölçü geliştirmiş idi. Merhum Özal bunu şu şekilde formüle etmiş ve ölçü olarak ittihaz etmiş idi. “Ben bir icraat yapacağım zaman sol kafaların yazdıklarına bakarım. Eğer hiç sesleri çıkmıyorsa o projeyi yapmam, rafa kaldırırım. Yarısının sesi çıkmıyor, yarısının sesi çıkıyorsa o projeyi yeniler, öyle yaparım. Eğer bütün solcular projeyi engellemek için yaygara yapıyorsa hiç kimseyi dinlemem, o projeyi aynen yapar ve bitiririm. Çünkü o proje memleket için hayırlara vesiledir."

Ne kadar doğru bir tespit, zira ittihatçı zihniyetin içinde neş-u nema bulan CHP ve Şürekâsı, merhum Özal’ın ifadesiyle sol her güzel ve olumlu olan şeye karşıdır. Zira efendileri de her şeye karşı. CHP yerli olmayan dostlarının arzuları gereği her şeye karşıdır.

68 yılında Boğaz köprüsüne karşı çıkan yerli ve milli olmayan zihniyet bilhassa son on yıldır da bütün büyük projelere karşı çıkmış ve çıkmaya devam ediyor.

Bu sebeple diyorum ki, Kanal İstanbul projesinin kazısına yıl bitmeden uygun bir yerden mümkünse bugün başlanmalıdır.

Bu proje hem Türkiye’ye hem de bütün insanlığa hayırlı olacaktır inşallah.

Selam ve sabırla… 27.12.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?