22 Kasım 2014 Cumartesi

BEDELLİ GÜNDEMDEN DÜŞMEZ



BEDELLİ GÜNDEMDEN DÜŞMEZ

Veysi ERKEN

            Doksanlı yıllardan beri askerlik ile ilgili yüzlerce yazı yazdım. Ordumuzun dünyada bir numara, ürettiği teknoloji ile donanımlı ve dış tehditleri bertaraf edebilecek yapıda olmasını hep hayal ettim.
            Bunun için mobil gücü yüksek, tam donanımlı yapının kurulmasını arzu ettim.
            Bu görüşlerimi defalarca yazdım. Konuştum.
            Bu bağlamda hemen hemen herkesin ittifak ettiği profesyonel askerliktir.
            Yıllardır konuşulduğu halde profesyonel askerliğe geçiş sağlanamadığından yığılmalar oluştu. Gençler bunalımlara sürüklendi.
            Askerlikle ilgili yeni bir teklif yapılmış.
            Hacettepe Üniversitesinin rektörü Sayın Murat Tuncer’in teklifi tartışılabilir ve uygulanabilir görünmektedir.
            Teklif oluşabilecek sorunların çözümüne katkı sağlayabilecek nitelikte olduğu halde birikmiş ve kangrenleşmiş sorunları ortadan kaldırmayacak.
            İşte o teklif: “Bedelli askerliğin tartışıldığı bugünlerde Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'den sürpriz bir öneri geldi. Tuncer, öğrencilerin üniversitedeyken askerlik yapabilmesini öngören projeyi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a anlattı.
BAKAN YILMAZ OLUMLU YAKLAŞTI
Yılmaz'ın öneriye olumlu yaklaşıp "tartışılabilir" bulmasının ardından Tuncer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den randevu istedi. Tuncer'in öğrencilerin üniversitede okurken askerlik görevini yapabilmelerini sağlayacak projesinin ayrıntıları şöyle:
3 YAZ 2’ŞER AY
Projenin amacı üniversitelerdeki erkek öğrencilerin askerliklerini, öğrenimleri sırasında yapmalarına fırsat vererek mezuniyetten sonra iş hayatına atılmaları. Askerlik eğitimi, esas olarak yaz dönemlerinde ve 2'şer aylık sürelerle yapılacak. Askerlik süresi 6 ay (3 yaz) olarak planlanıyor. http://www.timeturk.com/tr/2014/11/22/universite-rektorunden-ogrenciler-icin-flas-askerlik-onerisi.html#.VHCO_mdueM9
Sayın Tuncer’in teklifine katılıyorum ve birikmiş sorunların BEDELLİ ile çözülmesini bekliyorum.
BEDELLİ ile birikmiş sorun ortadan kaldırılırsa hem profesyonel askerliğe geçiş kolaylaşacak hem de Öğrencilik statüsü ile askerlik hizmetinin ifası mümkün olacak.
Kısaca Gençler çok yoruldu.
Yıprandı.
Metal yorgunluğu gibi bedenleri yorgun düştü.
En kısa zamanda (ki 27 Kasım telaffuz Ediliyor) BEDELLİ ile birlikte öğrenci iken askerlik yapmanın yolu açılmalıdır ki, ülkenin huzuru artsın. Gençler mutlu bir şekilde ülkenin refah ve kalkınmasına katkı sağlasın.
Bunun yolunu açmak TBMM’de grubu bulunan bütün partilerin görevidir. Bu görevi ifa etmeyen vebal altındadır.
Buradan bütün vekillere ve partilere çağrıda bulunuyorum.
Ortak bir önerge hazırlayın ve gençleri ızdıraptan kurtarın.
Selam ve Sabırla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?