5 Kasım 2014 Çarşamba

Konjonktüre Feda Edilen “BEDELLİ” Gençlik



Konjonktüre Feda Edilen “BEDELLİ” Gençlik

Veysi ERKEN
                                NOT: Değerli OKURLAR : Bedelli Askerlik Derneği BEDELLİ konusundaki istek, talep ve DESTEKLERİNİZİ BİMER marifetiyle yapmanızı bekliyor.

            Stratejinin parametrelerini iyi bilen, tahlil eden Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu başarının “Siyasi İrade” olmadan gerçekleşemeyeceğini de iyi biliyor.
            Ben burada Sayın Davutoğlu'nun formüle ettiği stratejik düşünmenin parametrelerini anlatacak değilim. Tespit ettiği parametrelerin hepsine katılıyorum. Ancak siyasi irade zaafa uğrarsa “parametre”leriniz ne kadar sağlam ve geçerli olursa olsun “başarı”yı elde etme imkânınız olmaz. Siyasi irade olmadan parametrelerin işe yaramadığını, başarını yakalanamayacağını Sayın Başbakan da biliyor
            Sayın Davutoğlu'nun “BEDELLİ” konusundaki açıklamasını bu bağlamda okumak gerekir diye düşünüyorum.
Anayasanın 10. Maddesine göre kanun önünde herkes eşittir. Maddede  “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.” denilmesine rağmen askerlik hizmeti konusunda mesela “emniyet sınıfı”na ayrıcalıklar tanınmış ve “BEDELLİ” gündeme gelince “konjönktür” hazretleri hemen devreye sokulur adeti türetilir olmuştur.
Sayın Davutoğlu bedelli askerliği görüştünüz mü? sorusuna “Bunlar spesifik konular bunları her hafta veya her Genel Kurmay başkanımızla yaptığımız toplantıda değerlendiriyoruz, bu toplantıda böyle bir görüşmemiz olmadı. Bedelli askerlik konusunda yeni bir gelişme olduğunda paylaşılır, ancak bölgedeki konjonktür herkesçe malum. Bakanlar Kurulunda bu konu görüşülür, talepler değerlendirilir. http://haber.stargazete.com/guncel/davutoglundan-bedelli-askerlik-aciklamasi/haber-961574
Eminim ki, Stratejik tahliller yapan Sayın Başbakanın her hafta görüştüğü konunun neden ve kim/kimler tarafından engellendiğini de iyi biliyordur. Özellikle ülkenin ve bilhassa enerjisi yüksek olan gençlerin rahatlamasını istemeyen gruplar “ hak ve özgürlükler”in genişletilmesi gündeme geldiğinde hemen konjonktürün değişmesini sağlamakta ve gündeme oturan konu devre dışı bırakılmaktadır.
BEDELLİ ve Jandarma teşkilatı konusunda yapılmak istenen değişikliklerin gündemden düşürülmesi de bu yapıların eseridir.
Başbakan Sayın Davutoğlu bunun tahlilini yapacak bilgi, tecrübe ve hissiyat birikimine sahiptir.
Bundan şüphem yoktur.
Stratejik derinliği olan başbakanın bu konuda “Siyasi İrade”yi devreye sokup DIŞ ve İç mihraklarca “oyunlaştırılan” senaryoyu boşa çıkaracağını umuyorum.
Bilinmelidir ki, gençlerin beklemeye, oyalanmaya ve aldatılmaya tahammülü kalmamıştır.
Cumhurbaşkanının vaat ettiği, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “son kez” gündeme gelmesini talep ettiği ve seçimden sonra BEDELLİ’nin meclise geleceğini açıklayan tüm vekillerin istekleri derhal çözülmelidir.
BEDELLİ gündemden düşürülmemelidir.
BEDELLİ konjonktüre feda edilmemelidir.
Bilinmelidir ki, hukuk herkese lazım.
Anayasa gereği kanun önünde eşitlik herkese lazımdır.
Hâsılı kelâm, BEDELLİ konusundaki stratejinin bütün parametreleri hazırdır.
Bir tek lazım olan Siyasi İradedir.
Başbakan Ahmet Hocaya sesleniyorum.
Hakperest olduğunuzu düşünüyorum.
BEDELLİ konusunu konjonktüre feda etmeden hakperestliğinizi ve siyasi iradenizi ortaya koyunuz ki, GENÇLER huzur bulsun, ülkenin gelişmesine kalkınmasına katkı sağlasın.
Selam ve Sabırla.05.11.2014


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?