17 Temmuz 2021 Cumartesi

Kurbanınız (Udhiye, Hediyy, vs.) alçakların Kurbanı Olmasın

 Kurbanınız (Udhiye, Hediyy, vs.) alçakların Kurbanı Olmasın

Veysi ERKEN

Müslüman görünümlü gayrı Müslimler (özellikle sabatayist, pakraduni, istavriler) ve iltisaklıları haline dönüşmüşler (gayrı Müslimleşmişler) pislik yaymaktan asla vazgeçmezler.

Bilhassa İslami kavram ve yaşayışı tahrif, tahrip, tezyif, tahfif yöntemlerini kullanarak ortadan kaldırmaya çalışırlar.

Asırlardır devam ediyor bu oyun. Oyun elbette sadece Türkiye’de oynanmıyor. Bütün İslam topluluklarında karşımıza çıkıyor. Biteceği de yok.

“Bir kereden bir şey çıkmaz, hatırım için dene, horozdan da kurban olur, örtü olmazsa da olur, kurban yerine yardım et, hac ile Araplara para kazandırma, o parayı dağıt. Sokaklar kokuyor, denizler kana bulanmış, vs.” alçak ifadeleri tekrar eder dururlar.

Bu alçakça, adice ve şerefsizce misallerden milyonlarca verebilirim.

Dikkat edilmesi gereken bu alçaklığı gayrı Müslimlerin yaptığı ve yaptırdığıdır. Genelde kendilerine benzettikleri ve uşak olarak kullandıkları Müslüman görünümlüler bilerek veya bilmeyerek bu alçaklığı yapıyorlar.

Bu Müslüman görünümlü alçaklar her renk, şekil, ideolojik duruş kılığıyla karşımıza çıkıyor.

Bayram yaklaştı ya.

Alçaklar alçaklıklarını ve seslerini yükselttiler.

Efendim kurbanlarınızı falan yere bağışlayınız.

Soruyoruz. Size nasıl vekâlet vereceğiz. Bizim vekâletimizle kurbanı İslami usulle kestiğinizi nasıl delillendireceksiniz?

Cevap hazır. Bize güvenin biz sizin yerinize çocuklara bakacağız, fakir ailelere kutu kutu kavurma dağıtacağız.

Yahu bu kurban(udhiye, hediyy) İslami bir ibadet. Allah’ın rızasını kazanmak için ifa edilir. Bakın kurban “İbadet amacıyla hayvan kesimi ve bu maksatla kesilen hayvan”.

El cevap kutu kutu kavurma, kanserli çocuklara yardım.

Bu alçakların niyeti alçaklık ve kurbanımızı kurban etmektir.  Bu böyle biline.

Onların kurban anlayışı ” kendi çıkarı için bir kimseyi ya da bir şeyi feda etme”  olduğundan bizim kurbanımızı (udhiye, hediyy) kurban etmeye çalışıyorlar.

Ayette“De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir.” (En’ âm 6/162)

Bizim kurbanımız Allah içindir tabii ki, İslami anlamda mümin isek. Mümin aldanmamalı ve kurbanının kurban edilmesine asla yol açmamalıdır.

Ve…

“Kendilerine ait birtakım yararlara tanık olsunlar. Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah’ın adını ansınlar. İşte bunlardan yiyin, sıkıntı içindeki fakiri de doyurun”. (Hac 22/28) “Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes.” (Kevser 108/2) emri ilahiye uygun davranalım.

Hâsılı kelam “Biz, her ümmete -(Kurban kesmeye uygun) hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz üzerine Allah’ın adını ansınlar diye- kurban kesmeyi gerekli kıldık. İmdi, İlahınız, bir tek İlah’tır. Öyle ise, O’na teslim olun. (Ey Muhammed!) O ihlâslı ve mütevazı insanları müjdele!” (Hac 22/34) ayet ve diğer ayetlerde belirtilen tarzda Allah’a teslim olalım, kurban ibadetimizi ifa edelim ve alçaklara kurbanımızı kurban etmeyelim.

Çağrım bütün Müslüman müminleredir. Yazdıklarımı dostlarınızla paylaşınız.

Selam ve Sabırla...17 Temmuz 2021

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?