24 Ağustos 2023 Perşembe

Geleceği Kurgulamak

 Geleceği Kurgulamak

Veysi ERKEN Dr.

Mutlu, güçlü, müessir veya hâkim olmak isteyen “birey” ve “toplum”lar geleceğini tasarlamaya ve kurgulamaya çalışırlar. Hayal kurarlar.

Hayal, Tasarım ve kurgulama “niyet”lere göre şekillenir. Allah’ı mutlak hâkim olarak kabul eden birey ve grupların gelecek tasarımları ve kurgulamaları ile dünyayı her şey gören birey ve grupların kurgulamaları farklıdır. Çünkü düşünme zeminleri ayrıdır.

Habil ve Kabilden beri gelecek kurgulamaları ve tasarımları bu iki eksende gerçekleşmektedir. Geçmiş ve bugün bu iki eksen çerçevesinde gerçekleştirilmiş kurgulama örnekleriyle doludur.

Gelecekle ilgili tasarım ve kurgulamalar da bu minval üzere olacaktır.

Gelecek tasarımı ve kurgulaması yapan merkezlerin başında sion ve tapınak şövalye merkezleri gelir. Sion ve Tapınak şövalyelerinin kurgulamaları tamamen “dünyevî” eksenlidir. Yıkmak, yakmak, yıldırmak ve herkese gözdağı vermek bu eksenin değişmezleridir.

Bu eksendekilerin vazgeçilmez amaçları dünyanın “hâkim”i olmaktır. Her ne bahasına olursa olsun “hâkim” olmak.

Şirketler, ticarethaneler, holdingler, STK’lar, Partiler, Sendikalar ve diğer güç merkezleri bu hâkimiyet için oluşturulur. Kesnizani, Fetö ve benzerleri bunun için oluşturulur ve eleman yetiştirilir. Katrilyon dolarlar bunun için harcanır. Ülkeler hâkimiyet için yağmalanır, insanlar katledilir, şehirler yakılır, yıkılır.

Dünyayı eksen olarak kabul edenlerin görüşünde “kendilerinden olmayan insan”a yer yoktur. Onlar “efendi” diğerleri layık gördükleri kadar “köle”dir. Kölelerin çoğaltılması için her yerde “tapınak” oluşturulur. Kölelerin efendilerine hizmeti artsın diye tapınağa bağlı olmayanların işi, okulu, ticareti, sanayisi ve teknolojisi batırılır.

Kölelerin çoğaltılması için duygular yok edilir. Mukaddesler ayaklar altına alınır.

Köleleştirilmiş eleman yetiştirmek için eğitici programlar düzenlenir. Dünyevî hayatı ilahlaştıran ve kendilerini efendi görenlerin melanetlerini öğrenmek isteyenlerin Amerika’da uygulanan “Yabancı Konuklar Programı”nı ve “mezun”larının icraatlarını incelemesi yeterlidir. İpucu mu istiyorsunuz? Noam Chomsky’in eserlerini okumanız yeterlidir.

Peki, kölelikten kurtulmak mümkün mü?

Elbette mümkün.

Allaha dayanmak, ona teslim olmak, hidayeti ve kurtuluşu ondan beklemek, sa’ye sarılmak ve vahyettiklerine dayalı hikmete ram olarak gerecekle ilgili tasarım ve kurgulamaları yapmak.

Yeter ki niyet halis ve irade sağlam olsun.

Selam ve Sabırla...     24.08.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?