7 Ağustos 2023 Pazartesi

İslam’la- Allah’la Bağımız Koparıldı

  İslam’la- Allah’la Bağımız Koparıldı

Veysi ERKEN Dr.

Merhum Ömer Lütfi Mete’nin bir kitabının adı “Allah’sız Müslümanlık” olduğunu bilirsiniz. Her alanda hâkimiyetini sürdüren “Gayrı Müslim” çete gizli bir şekilde, günümüzde daha görünür bir tarzda İslam’la- Allah’la bağımızı kopardı ve İhyasını engellemeye çalışıyor.

İsimlerine baktığımızda Müslüman zannettiğimiz bu çetenin mensupları bir gün diyanete, bir gün kıyafete, başka bir zaman sakallıya, örtülülüğe saldırır. Tepki görünce de cıyak cıyak bağırır, şirretleşir, özgürlükten dem vurur.

Özetle Müslüman’ın İslam’la ve Allah’la bağları koparıldı kanun, tüzük ve yönetmeliklerle, gayrı Müslim çete de bunlardan istifadeyle saldırılarını arttırdı.

Kısaca İslami yaşayış ve dil soykırıma uğratıldı.

“Dil”de hareketle mevzuu biraz daha izah etmeye çalışalım.  Ahval-ı şeraitimizi açıklayalım.         

“Allah’a inanırlar, Allah yokmuş gibi yaşarlar” sözlünü duymayanımız yoktur herhalde. Bu söz doğrultusunda kendi yaşayışımızı sorgulayalım lütfen. Kendini ve yaşayışını sorgulayan İslam’la hemhallığının ne kadar zayıfladığını/ zayıflatıldığını görecektir.

Bir başka misal dilimizden ve yaşayışımızdan “ALLAH” kelimesi çıkarılmış ve çıkarılmaya çalışılıyor.  Bana gelen bir mesaj düştüğümüz veya düşürüldüğümüz hali anlatır.

Mesaj şu başlığı taşımaktadır. “Allah” ismi kullanımı bir hayli azaldı”

İşte örnekler

Evden ayrılırken geride kalanlara "Allaha ısmarladık", "Allah'a emanet olun" derdik, şimdi "haydi ben kaçtım", “bay bay”, “hadi öptüm!” der olduk...

İşe gidenlere "Allah işini rast getirsin", derdik, şimdi "bol kazançlar!" der olduk

Şaşırdığımızda "sübhânallah" derdik şimdi "vaaavvv" der olduk.

Sevindiğimizde "elhamdülillah" derdik şimdi "olleeeyyy" der olduk.

Başımıza bir musibet geldiğinde "Allah'ın dediği olur!", "innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn [biz Allah'tan geldik, yine O'na döneceğiz] derdik şimdi "hay aksi!, "bu da nereden çıktı!", "bittim!", "mahvoldum!" der olduk.

Bize iyilik yapana "Allah razı olsun", "Allah ne muradın varsa versin!" diye dua ederdik, şimdi "sağol!" diyoruz.

Bir işle uğraşanlara “Allah kolaylık versin!” derdik, şimdi “kolay gelsin!” der olduk.

Yeni evlenenlere "Allah bir yastıkta kocatsın!" derdik, şimdi "mutluluklar!" der olduk.

Sınava girecek olanlara "Allah zihin açıklığı versin!" diye dua edilirdi, şimdilerde "başarılar!" deniliyor.

Geleceğe dair planlar yapılırken "inşallah”, “Allah izin verirse”, “Allah kısmet ederse" derdik, şimdilerde sanki gelecek bizim elimizdeymiş gibi fütursuzca konuşur olduk veya “umarım”, “tahminim o ki” gibi ne idüğü belirsiz ifadeler kullanır olduk.

Günah işlediğini gördüğümüz kimselere “Allah ıslah etsin”, “Allah affetsin”, “Allah hidayet etsin” derdik şimdi lanet okur olduk.

Kötü bir şeyden bahsederken “Allah korusun”, “Allah esirgesin” “Allah muhafaza etsin” derdik şimdilerde "kapa şu şom ağzını!" der olduk.

Bu listeyi uzatmak mümkündür

Sözlerimizden “Allah” sözcüğünün çekilmesi, artık “İslami anlamda mümince” düşünmediğimizi, düşünemediğimizi, hayata Müslüman’ca değil seküler bir mantıkla baktığımızı ele veriyor.

Artık “Allah’a inanıyor, Allah yokmuş gibi yaşıyor/ yaşatılıyoruz.”

Sözlerimizden “Allah” kelimesinin ve İslam’ın çekilmesi ve koparılması bir zaman sonra hayatımızdan da bereketin kaybolmasına da yol açtı.

Şimdilerde saadeti ve bahtiyarlığı “Allah’tan ve İslam’dan başka şeylerde” arar olduk, ama beyhude “mutlu” da olamıyoruz.

Ne diyelim?

“Allah sonumuzu ve akıbetimizi hayretsin!”

İlave edilecek bir şey olmasa gerek.

Tek cümle: Allah’ı, Peygamberini, Resulüne vahyini ve tebliğini hayatımızdan çıkaran, çıkarmaya çalışan hayırsızların, Müslüman görünümlü gayrı Müslim çetesinin şerrinden Rabbim bizleri muhafaza etsin.

Hâsılı kelam bilinmelidir ki “Kurtuluş İslam’dadır”, “İslam’la Müslümanlaşmadadır.”

Çağrımız İslam’da dirilişedir.

Selam ve Sabırla… 07.08.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?