2 Ağustos 2023 Çarşamba

Netameli Kanuni Düzenlemeleri Kim Yaptı/Yaptırdı

 Netameli Kanuni Düzenlemeleri Kim Yaptı/Yaptırdı

 Veysi ERKEN

Türkiye’de içtimai hayatı bozan düzenlemelerin ekseriyeti bizden(!) bildiklerimizin devri iktidarlarında yapılmış veya yaptırılmış olduğunu görüyoruz.

Yıllardır bu böyle sürüyor.

Birkaç misal ile yetinelim.

5816. Kabul Tarihi. : 25.7.1951. Yayımlandığı R.Gazete: Tarih: 31.7.1951 Sayı: 7872. Merhum Menderes döneminde, Meşhur CEDAW Sözleşme onaylanmasının uygun bulunduğuna ilişkin 11 Haziran 1985 tarih ve 3232 sayılı Kanun, 25 Haziran 1985 tarih ve 18792 sayılı Resmi Gazete’de yayımlamış yani merhum Özal dönemi, Nafaka, 1988 yılına kadar en fazla bir yıl süreyle ödeniyordu. 1988'de yapılan değişiklikle 1 yıl olan nafaka süresi, süresiz hale çevrilmiş merhum Özal dönemi,

Meşhur Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun veya 6284 Sayılı Kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Mart 2012'de kabul edilen ve 20 Mart 2012'de T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan yasadır. Erdoğan Dönemi.

Kamuoyunda 4+4+4 düzenlemesi olarak bilinen bu kanun ile eğitim sisteminde büyük bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklikler 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlandı. Erdoğan Dönemi.

Sadece birkaç misal ile yetinelim. Esasında bunlara yüzlercesi eklenebilir. Son ücret ve maaş düzenlemesi de bunlara dâhildir.

Buradan şunu anlıyorum.

Önce yanlış yaptırıyorlar sonra bu düzenlemeleri yapanların aleyhinde kullanıyorlar. Dikkat edilirse toplumun huzurunu ve yaşayışını bozan bu düzenlemeler milletin birliğini ve dirliğini zedeleyen, milletin duygularını olumsuza çeviren uygulamalardır.

Hani meşhur ve gerçek bir söz vardır. “Yapmak zor yıkmak kolay”dır.

Evet, milletin birlik, beraberlik ve dirlik niteliklerini inşa ve ihya etmek zor, ihyası zordur.

Milletimizin duyguları zayıflamış bizden kabul edilenlere güven ve itimad duyguları zayıflamıştır. Bu gidişle tamiratı da mümkün olmayacaktır.

Bu milleti seven ve kendini Müslüman olarak ifade eden her yetkili ve etkiliye söylüyorum.

Geliniz hatadan dönünüz.

Milletin birliği ve dirliğinin bozulmasına daha fazla alet olmayınız.

Size yanlış düzenlemeleri yaptıranları faş ediniz ve milletin sizlerle barışmasını, İslam’ı yaşamasını sağlayınız.

Kendinizi ve milletimizi ifnadan koruyunuz. Bilinmelidir ki, herkes yapıp yapmadıklarından sorumludur. Yapabilecek iken yapmadıklarımızdan da sorumluyuz.

Bütün etkili, yetkili, sorumlu ve güçlü olanlar, yönetimde ve iktidarda olanlar sorumlusunuz. Bu yanlışları ve tahribatı giderme ile mükellefsiniz.

Unutmayın hesap günü vardır ve herkesin takdim ettiğinin hesabını verecektir. “Her insan dünyada neleri yaptığını, neleri de yapmadığını anlayacaktır. İnfitar-5 İşlediklerinin ve sessiz kaldıkları günahların bedelini ödeyecektir. “Günahkâr kimse diğerinin günahını çekmez. Günah yükü ağır olan kimse, onun taşınmasını istese, yakını olsa bile, yükünden bir şey taşınmaz. Sen ancak, görmediği halde Rablerinden korkanları, namazı kılanları uyarırsın. Kim arınırsa, ancak kendisi için arınmış olur; dönüş ancak Allah'adır. Fatır-18”

Bizden uyarması.

Allah’ın emanında kalalım inşallah.

Selam ve Sabırla… 02.08.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?