19 Ağustos 2023 Cumartesi

Zenginlerden en az BİR MİLYON DOLAR alınmalıdır

 Zenginlerden en az BİR MİLYON DOLAR alınmalıdır

Veysi ERKEN Dr.

Evet.

Millet çok bunaldı. Sabah aldığını kuşluk vaktinde alamaz oldu. Bunun için Sinan Burhan’ın dediği gibi;

“Zamana yaymak yerine kısa bir sürede devrim gibi bir model uygulamalıdır. Birinci yol şudur. Çok kazanandan çok vergi almalıdır. 

Tek seferlik zenginlerden bir milyon dolardan başlamak üzere daha da yüksek vergi almalıdır. 1 milyon kişiden bu rakamı toplasa bir trilyon dolar eder. Bugün Bodrum’da bir villa en az 10 milyon dolar ediyor. Boğazda bir villa 100 milyon dolar ediyor. Çok fazla evi, yatı, katı olandan bir seferlik yüksek bir bedel almalıdır. İkinci çözüm ise Türkiye’de para kazanan dolar milyarderlerinden parasını yurt dışına kaçıran varsa hükümet bu paraları Türkiye’ye getir yoksa malına el koyarım demelidir. 

Türkiye’de para kazan sonra götür gavur bankalarına yatır. Olmaz… Devlet çağıracak getir şu yurt dışındaki paraları yoksa malına el koyarım demelidir. Ayrıca bürokratlardan, Cumhur ya da Millet İttifakı belediyelerden haksız ve ölçüsüz zengin olanlar varsa onlar da incelemeye alınmalıdır.  https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/sinan-burhan/malina-el-koyun-42845.html?utm_source=gazeteoku&utm_medium=referral

Bu teklifi daha öncede yazı konusu yaptım.

Ancak iktidar çevresinden tık yok.

Ekonomi adeta yabancılara teslim edildi daha önce Kemal Derviş marifetiyle teslim edildiği gibi.

Bu durum bilhassa fetöist teröristler için bir algı operasyonu malzemesi haline dönüşüyor.

Depremin yıkımını gidermek, kira ve gıda teröristlerine dur demek ve milli ekonomiyi ihya edebilmek için bu teklif hemen uygulanmalıdır.

Bilindiği üzere Zekât servetten alınır ve ödemeyenden cebren alınır.

Mevcut düzende servet dağılımı zıvanadan çıkmış vaziyette. Şu raporu okumak yeterlidir.

YÜZDE 5 YÜZDE 95'İ GEÇTİ

Raporda bunun yanında servet dağılımına ilişkin de çarpıcı veriler yer aldı. Buna göre Türkiye'deki en zengin yüzde 1'lik kesim toplam servetin yüzde 29,5'ine sahip. En zengin yüzde 5'lik kesimin ise servetteki payı yüzde 59,2 seviyesinde yer aldı. Yani yüzde 5'in serveti kalan yüzde 95'lik kesimin üzerinde yer aldı.

Türkiye'deki servet dağılımı:

Servet grubu

Toplam servetteki payı (%)

En zengin yüzde 1

39,5

En zengin yüzde 5

59,2

En zengin yüzde 10

69,8

Servet dağılımındaki adaletsizlik dünya genelinde de görüldü. Küresel olarak en zengin yüzde 1'lik kesim 2022 sonu itibarıyla toplam servetin yüzde 44,5’ine sahip oldu. Yüzde 5'lik en zengin kesimin payı ise yüzde 69,2 olarak kayıtlara geçti. https://www.haberturk.com/turkiye-nin-serveti-9-yilda-yuzde-55-eridi-3614969-ekonomi

Hâsılı kelam.

Acilen vergi tek seferliğine olsa bile Türkiye’nin servetinin yüzde 95’ne sahip olan yüzde 5’lik kesimden her halükarda tahsil edilmeli ve millet rahatlatılarak tekrar güven ortamı sağlanmalıdır.

Selam ve Sabırla… 19.08.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?