29 Ekim 2022 Cumartesi

Duyumlara Göre Seyyid Hafız Kemal CHP’de Cami İnşa Ettirecekmiş

 Duyumlara Göre Seyyid Hafız Kemal CHP’de Cami İnşa Ettirecekmiş

Veysi ERKEN

Parti yönetimleri iktidara talip olurlar. Bu tabii bir olgudur. Partiler zaten iktidar olmak ve ülkeyi yönetmek için kurulurlar. Parti yönetimleri bunun için topluma gelecekte yapmak istediklerini sunarak oy isterler. Kısaca yapmak istediklerini belgelendirirler. Taahhüt ederler.

Bilindiği üzere Cumhur ittifakı adına “Türkiye Yüzyılı” diye bir “vizyon” belgesi ortaya kondu.

Aldığımız duyumlara göre Kemal Kılıçdaroğlu da kendileriyle beraber hareket edenlerle de bir belge ortaya koyacakmış.

Hatta Seyyid olduğu ve geçmiş yıllarda “umre”ye gittiği için CHP’nin bahçesinde Cami inşa ettirerek bu belgeye açıklayacakmış. Seyyid olduğunu kendi partilileri dile getirmiş ve bunu inkâr etmemiştir. “CHP Genel Başkanı, kimsenin soyunu, inancını gündeme getirmez. “Seyyid” olduğunu da, yıllar önce umreye gittiğini de söylemez. https://www.odatv4.com/guncel/kemal-kilicdaroglu-seyyid-cikti-250820

İhsas edilenlere göre aynı zamanda hafız olan Kılıçdaroğlu Cami inşaatının bitimini beklemeden parti genel merkezinin bir katını cami olarak tefriş ettirecekmiş.

Bilindiği üzere hafızlığını yine kendi partilileri dile getirmiş ve inkâr edilmemiştir. İşte o ifadeler. “CHP'li eski Milletvekili Ensar Öğüt, katıldığı yayında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafız olduğunu söyledi. Öğüt, "Kuran-ı Kerim'i ezbere biliyor. Ayetleriyle birlikte ezbere biliyor" dedi. https://www.ensonhaber.com/gundem/chpli-ensar-ogut-kemal-kilicdaroglu-hafiz

“Türkiye Yüzyılı” belgesine karşılık ortaya konulacak belgenin cami temelinin atılmasıyla beraber olacağı ifade ediliyor. Aldığımız duyumlar doğru ise belgenin böyle bir törenle açıklanması iyi olur. CHP’nin üzerindeki şaibeler bir nebze olsa ortadan kalkar.

CHP’nin bahçesinde cami inşa edilecek olursa destekleriz.

Kanaatime göre böyle bir teşebbüs açıklanacak belgenin inandırıcılığını arttırır.

Hatta bu caminin “kayyım”lığına masa ortağı Meral Akşener’i atayabilir. Bilindiği üzere cami ve mescitlere kayyım ataması asırlardır yapılan bir işlemdir. “Cami ve mescid vakıflarının mütevellileri veya mütevellinin emrinde vakıf malını koruyan kişilerin kayyım diye anılması, zamanla cami ve imaretlerin bakım ve temizliğini üstlenen görevlilere de kayyım denilmesini açıklayıcı mahiyettedir. https://islamansiklopedisi.org.tr/kayyim

Böyle bir teşebbüs aynı zamanda masanın etrafında yer alanları cemaat haline getirir. Birlikteliklerini arttırır belki de aynileştirir.

“Türkiye Yüzyılı” ile rekabet edebilmek için böyle bir teşebbüsü hayırlı görüyorum. Kaçırılmayacak bir fırsattır.

Seçimlere az zaman kaldı.

Kanaatime göre seçim Mayıs 2023’te yapılmalıdır. Böyle bir şey olursa seçim takviminin ilan edilmesine az zaman kaldı.

Çağrım şudur.

Yarından tezi yok.

Seyyid hafız Kemal Kılıçdaroğlu hemen CHP Genel Merkezinde cami inşaatını başlatmalı ve dahi inşaat uzun süreceği için genel merkezin bir katını cami olarak tefriş etmeli ve belgeyi orada açıklayarak ibadete hazır hale getirmelidir.

Cami yapımı için destek bizden.

Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?