9 Mayıs 2024 Perşembe

Müslüman’ın Örtüsü Gayrı Müslimlere ve Münafıklara Batıyor

 Müslüman’ın Örtüsü Gayrı Müslimlere ve Münafıklara Batıyor

Veysi ERKEN Dr.

Her din ilke ve kurallardan oluşur.

İslam vahiyle belirlenen ilke ve kurallar ile bu ilke ve kuralları uygulayan, yaşayan ve bizlere öğreten Hz. Muhammed Mustafa’nın sav sünneti demektir.

Dolayısıyla Müslüman bütün fiillerini, eylemlerini, davranışlarını, söz ve hareketlerini bu ölçülere göre ayarlamakla mükelleftir.

Hakikat bu olduğu halde İslam hakkında gayrı Müslimler (özellikle Türkiye’de) konuşur, Müslüman’ın nasıl davranacağını dikte eder, etmeye çalışır.

Maalesef yıllardır bu böyle devam ediyor ve gayrı Müslimler, münafıklar vazgeçmiyor. İnsanların zihinlerini bulandırmaya çalışıyorlar.

Seçimlerden sonra gayrı Müslimlerin ve münafıkların tekrar azdıklarını, şirretliklerini arttırdıklarını, duaya, ezana, minareye, örtüye, Müslüman’ın giyimine musallat olmaya çalıştıklarını görüyoruz, okuyoruz.

Misal olsun diye ÖRTÜ konusunu ele alalım.

Örtünmek fıtridir. İnsan çıplak doğar ve fıtri olarak örtünür.

İslam, fıtrilik gereği insanın örtüsünü ölçülü bir şekilde ayarlar. Peygamber ve hanımların yaşayışları bizim için bir ölçüyü ifade eder. “Ey peygamber hanımları! Siz herhangi bir kadın gibi değilsiniz. Eğer günahtan sakınmak istiyorsanız sözü edalı bir tavırla söylemeyin ki, kalbinde çürüklük olan kimse ümide kapılmasın. Ayrıca düzgün söz söyleyin. Evlerinizde oturun ve daha önce Câhiliye döneminde olduğu gibi açılıp saçılmayın, namazı güzelce kılın, zekâtı verin, Allah’a ve resulüne itaat edin. Ey peygamber ailesi! Allah sizi sadece günah kirlerinden arındırmak ve sizi tertemiz yapmak istiyor. Hânelerinizde okunan Allah’ın âyetlerini ve hikmeti dilinizden düşürmeyin. Allah bütün incelikleri ve gizlilikleri bilir, her şeyden haberdardır. Ahzâb 32-34” Ayetlerinde belirlenenler bizim için, Müslüman için ölçüdür.

Tabii ki, hitap hem erkeklere hem de hanımlaradır ve haramdan korunma her iki cinse telkin edilir.

“Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Bu onlar için daha arındırıcıdır. Allah onların bütün yaptıklarından haberdardır. Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Dışarıda kalanlardan başka ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, başka kadınlar, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz! Nur 30-31

Müslüman için örtünme hem evin içinde hem de evin dışında olan ve olması gereken olgudur. Özellikle evin dışına çıkıldığında tacizden korunmak için bir giyim tarzından bahsedilir. Ölçü tanınıp rahatsız edilme olarak belirlenmiştir. Ayette; Ey peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış giysilerini üzerlerine bürünsünler. Bu, tanınıp rahatsız edilmemeleri için en uygun olanıdır. Allah ziyadesiyle bağışlamakta ve çok esirgemektedir. Ahzâb-59” buyrulur.

Ayetler açık bir şekilde yaşayış kaidelerini belirliyor ve huzurun kaynağıdır. Gayrı Müslimler ve münafıklar bundan rahatsızdır.

Gayeleri ülkemizde huzursuzluğu arttırmak ve İslam’ı gönüllerden silmektir.

Bizler Allah’ın nurunu tamamlayacağına inanıyoruz ve özellikle münafıklaşmış kitleye artık tevbe ve istiğfar ediniz, örtüye, minareye, camiye, cemaate ve İslam’a saldırmaktan vazgeçiniz, İslam’la İslamlaşınız diyoruz.

Selam ve Sabırla… 09.05.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?