7 Nisan 2024 Pazar

Başkan Muhittin Özaşkın

 Başkan Muhittin Özaşkın

Veysi ERKEN Dr.

Seçimler bitti.

Aziz dostum Muhittin Özaşkın MHP’den ŞUHUT Belediyesinin yeni başkanı seçindi.

Millet teveccüh etti, Rabbulalemin yapacağı hizmetleri hayırlara vesile kılsın.

Temennimiz hizmetlerinin iki kanatlı olmasıdır.

Şehri imar ederken nesli ihmal etmemesidir.

Hani bir söz vardır. “Eğer şehri imar ederken nesli ihmal edersen, bir gün ihmal ettiğin nesil, imar ettiğin şehri târumar eder!”

Onun için hizmetleri iki yönlü olmalıdır. Bir yönü ismi gibi muhyiddin/ dini ihya eden tavrını sergilemelidir ki, insanımız, bilhassa gençlik “İslam’la dirilsin”, ihya olsun

Malum “Çağrımız İslam’da dirilişedir” temel ilkelerimizden biridir.

Muhittin dostumuz için zorlu süreç yeni başladı. Seçim bitti şimdi icraat vakti. Oturmak değil icraat için koşma ve yorulma devri.

Milletin talebi doğrultusunda ve Şuhutluların beklentilerini gerçekleştirecek icraatlara hız verilmesi gerekir. Varsa başlanmış projeleri tamamlattırması ve yeni projelerle şehri ve insanı imar etmelidir.

Başkan “halk içinde Hak ile olma”lı ve halkla iletişim halinde olmalıdır.

Bunun için danışman heyeti oluşturarak halka açık, isteyen herkesin katılabileceği, dert, dilek ve taleplerini iletebileceği haftada veya 15 günde bir toplantılar düzenlenmelidir. Merhum Recep Yazıcıoğlu gibi kapısı herkese açık olmalı, ziyaretçi kartı olmadan herkes kendisine ulaşabilmelidir.

Unutulmamalıdır ki, bu tür toplantılar hem iletişimi hem de sevgi ve hizmet bağlarını güçlendirir.

Yaşlılara uygun mahalle projesi ve kimsesizlere barınma, iaşe ve ibate imkânı sağlanmalıdır. Şuhut’un dışında okuyan gençlik mutlaka desteklenmelidir.

Belediyenin hizmet ve gelir alanları dışında kalan ve Şuhut’un gelişmesine yol açacak faaliyetler için de heyetler marifetiyle hemen harekete geçilmelidir.

Şuhut sevdalılarının imkânlarının Şuhut’ta kullanımı ve yatırımlara dönüşmesi sağlanmalıdır.

Şuhut ile bağlantılı yollar, üniversite kurulması (en az bir fakülte), hastane, OSB’ler, Esnaf ve Sanatkârlar siteleri, Şuhut’un manevi dinamizmini harekete geçirecek ve tanıtacak faaliyetler başta gelenlerdir.

Bir diğer konu Şuhut’ta doğup büyümüş ilim adamları ve iş insanlarıyla temasa geçilmesidir. Şuhut’ta hem yatırım hem de fikri katkı bu yolla sağlanmalıdır.

Danışmanlık müessesesi ilçeye katkı sağlayacak şekilde işletilmelidir.

Şehirle ilgili planlamalar en az elli yıllık olacak şekilde yaptırılmalıdır.

Velhasıl yeni dönem Muhittin başkanımız için yeni bir başlangıç olmalı ve hizmet akışı hızlandırılmalıdır

Allah Muhittin dostumuza iz bırakacak icraatlarında yâr ve yardımcısı olsun.

Umarım ki, müşavere yolunu seçer ve Şuhut’a beklentilerin üzerinde katkılar sağlar. Bilindiği üzere ayette “işlerde danış” denilir.

Hâsılı kelam temennimiz Şuhut’un Muhittin başkanın icraatlarıyla daha iyi, yaşanır olması ve mukimlerinin refah ve huzur içinde olmasıdır.

Unutulmamalıdır ki yerleşim alanlarının maddi ve manevi yönlerden mamur edilmesi belediye başkanlarının asli görevleridir.

İnsanı ve özellikle gençliği ihya ve inşa edecek etkinlikler desteklenmeli ve STK’lar bunun için harekete geçirilmelidir.

Hâsılı kelâm yazılacak çok şey var. Danışılırsa fikrimizi ve projelerimizi söyler ve paylaşırız. 
Bu temennilerle daha güzel, müreffeh ve mutlu bir Şuhut’ta buluşmak üzere.

Allah’tan Belediye başkanı seçilen aziz dostum Muhittin Özaşkın’a başarılar ve acil hizmet yapabilme becerisini diliyorum.

Selam, dua ve sabırla… 07.04.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?