22 Nisan 2024 Pazartesi

CHP İslami Temsil ve Tebliğ Kabiliyeti Kazanabilir mi?

 CHP İslami Temsil ve Tebliğ Kabiliyeti Kazanabilir mi?

Veysi ERKEN Dr.

Teorik olarak mümkündür. Pratikte mümkün değil görünüyor

Zira bir insanın veya grubun değişebilmesi için hayatını tanzim eden ilke ve kurallarını terk etmesi gerekir.

Esasında değişim durumu bütün inanışlar ve ideolojiler için geçerlidir.

Misal olsun. Bir ülkücü CHP’lileşti dediğimizde ülkü ve ilkelerini terk ederek CHP zihniyetinin ilke ve amaçları doğrultusunda yaşamasına bakarız.

Bu bütün gruplar ve fertler için geçerlidir.

Bilindiği üzere Hz. Muhammed Mustafa’nın sav davetine icab eden ve Müslümanlaşanlar öncelikle “La ilahe illallah Muhammed Resulullah” ilkesini benimseyerek yaşayışlarının ilke ve davranışlarını, putlarını terk etmişlerdir.

Peki, CHP zihniyetlileri İslam’la barışabilir, İslami temsil ve tebliğde bulunabilir mi?

Sadece CHP zihniyetliler değil, Komünist, Ateist, Kapitalist, Hıristiyan, Yahudi vs. de İslam’la İslamlaşabilir, Müslümanlaşabilir ve Müslümanlarla barışabilir.

Teorik olarak mümkündür ve bunun bir tek yolu ve şartı vardır.

Mevcut zihniyetlerini terk ederek “La ilahe İllallah Muhammed'un Resulullah” diyerek icraat ve davranışlarını bu ilke doğrultusunda ifa etmeleridir. Böyle bir tavır sergilerlerse elbette tebliğ ve temsil görevlerini ifa edebilirler.

Tabii ki bu bir İslami iman meselesidir.

Aksi takdirde Müslüman görünümlü pek çok zihniyetler ve Münafıklıklar gibi devam eder.

“İman edenlerle karşılaşınca “inandık” derler, şeytanlarıyla baş başa kaldıklarında ise “Biz sizinleyiz, biz yalnızca alay etmekteyiz” derler. Bakara-14” ayeti bu İslam’la İslamlaşamayan zihniyetleri tanımlar.

Zihniyetleri tahlil ettiğimizde CHP zihniyetlilerinden bir değişim göremiyoruz.

Keşke değişip İslam’la barışabilse.  

CHP zihniyeti tıynetini ve gerçek yüzünü, İslam'la barışık olmadığını her olay ve olguda gösteriyor.

İçkili kutlamalar, Ezan ve camiden rahatsızlık, Kur’an öğretimini yasaklama çabaları, kayırmalar, israflar, bölücülerle işbirliği yapmalar ve bunun birlerce misali.

Bu tür davranışlar asli ve vazgeçilmez seciyeleridir. Keşke vazgeçilse.

Maalesef bunun tersi varit. CHP zihniyeti ile aynileştirilmiş kitle var. İslam’dan uzaklaşanlar var. Malum iyi olmayan, lider denilen kişiler ve örgütler tarafından başkalaştırılmışlar var.

Bunlar tam münafık tavrını sergiliyorlar, münafıklık karakterleri olmuştur. Müslümanlarla görüştüklerinde milliyetçi, ülkücü, milli görüşçü, nurcu olduklarını efendi edindikleriyle baş başa kaldıkları zaman onları kandırdık diyorlar.

Elbette yanılmak istiyoruz. Yanılsak da CHP zihniyetliler İslam’la barışmış olsa, İslami tebliğ ve temsil edebilse, CHP zihniyetine iltisak ve iltihak edenler o zihniyeti dönüştürebilse.

Evet.

CHP daim olarak İslam düşmanlığının merkezi olmuştur. Hem geçmişinde hem de günümüzde İSLAM düşmanlığı söz konusudur. Bu durum devam ettiği müddetçe İslam’la barışmaları, temsil ve tebliğ kabiliyetini kazanmaları mümkün görünmüyor.

Evet. CHP zihniyetinin İslam’la barışmasını, temsil, tebliğ kabiliyetini kazanmasını ve İslam’la İslamlaşmasını canı gönülden istiyoruz. Sadece CHP zihniyetliler için değil, İslam’a muhalif olan bütün zihniyetler için istiyorum ve dua ediyoruz.

Bizler İslam’a muhalif olan bütün zihniyetlerin hidayetini istiyoruz, İslam’la barışmasını, İslam’ı istismar etmeden yaşamasını ve yaşatmasını isteriz. Zira bizler “tebliğ” ile mükellefiz ve herkesin İslam dairesinde yaşamasını isteriz.

Selam ve Sabırla… 19.04.2024

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?