16 Nisan 2024 Salı

Münafıkları Sadat ve Kübera seçenler pişman olmaya başladı

 Münafıkları Sadat ve Kübera seçenler pişman olmaya başladı

Veysi ERKEN Dr.

Fıtrat gereği İçtimai/ sosyal hayatımızda bize yol ve yön gösterenler hep olmuştur ve olacaktır. Çocukluk döneminde en çok yol ve yön gösteren anne, baba ve yakın çevresidir. Günümüzde yakın çevreye internet ortamı, sanal medya ve televizyon hâkim olmuştur desek mübalağa etmiş sayılmayız.

Toplumun bütününü ilgilendiren siyaset sahnesinde de aynı durum geçerlidir. Tabii ki, hayatımızı kurgularken örnek aldıklarımız ve takip ettiklerimiz olacaktır.

Rabbulalemin takip ettiklerinizi yanılmaz olarak görmeyin. Aksi takdirde sizi yanıltabilir ve cehenneme gitmenize yol açabilir diyor.

Özellikle siyasette lider denilenler toplumun münafıklaşmasında daha etkin rol oynamaktadır. İslam’la, namazla, oruçla, zekâtla hiçbir ilgisi olmayanların belediye yönetimine veya genel yönetime seçilmek üzere aday oldukları zamanlardaki tutumlarını bilmeyen yoktur herhalde.

Münafıklar ve yabancıların emir erleri.

Ve.

Maalesef gittikçe münafıklaşanlar bahsi geçen münafıkları seçmişlerdir.

Tabii ki, insanlar yaptıkları eylemlerden, işledikleri fiillerden veya söyledikleri sözlerden pişmanlık ve nedamet duyabilirler.

İslamî olarak tevbe edebilirler.

Evet.

Yakın geçmişten misal verecek olursak seçimlerden sonra bilhassa solda konumlandırılanların (bu ifadeler yanlış) peşine takılan, iltisaklandırılan ve dönüştürülenlerin bir kısmının nedamet ve pişmanlık içinde olduklarını görüyoruz.

Keşke diyorlar.

Falana ve ya feşmekan'a kızdığımız için ezandan rahatsızlık duyanlara oy verdik diyorlar.

Evet.

Münafıklaşan bu tiplere şunu söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim inşallah. Falana veya feşmekanlara kızabilirsiniz, icraatlarını yanlış ve kusurlu bulabilirsiniz. Hatta zararlı da bulabilirsiniz. Böyle bir durum sizin İslam düşmanı olanların safında yer almanızı, savrulmanızı ve onlara oy vermenizi meşru ve doğru kılmaz.

Gördüğümüz kadarıyla ittihatçı taifenin ve zihniyetin temel özelliği “Türkiye’ye ve İslam’a muhalefet” etmektir. Dolayısıyla falana kızma sizin savrulmanızı haklı göstermez, gösteremez.

Samimi bir pişmanlığınız ve nedametiniz varsa milletten “af” ve i’tizarda (özür dileme) bulununuz. Tabii ki “tevbe” ederseniz iyi olur.

Ayetlerde büyük ve efendi(sadat) kabul edinilenlere uyanların pişmanlıklarını şöyle dile getirilir. “Rabbimiz! Biz efendilerimizi ve büyüklerimizi dinledik, onlar da bizi yoldan saptırdılar. “Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver ve onları ağır bir şekilde lânetle!” Ahzâb -67-68”

Ayetler şu şekilde tefsir edilmektedir. Allah insanlara akıl vermiş, ona yardımcı olmak üzere peygamberlerle çok değerli bilgi ve ölçüler göndermiştir. Asıl kullanılacak olan bilgi araçları bunlardır. Bunları bırakıp da din, siyaset, cemiyet, sanat, medya vb. alanlarda meşhur veya karizma sahibi olmuş, otorite kazanmış olan veya öyle sunulan kimseleri taklit edenler, bunların söylediklerini ölçüp biçmeden, tenkide tâbi tutmadan kabul edip uygulayanlar ya doğru yoldan uzaklaşırlar veya tesadüfen onun üzerinde bulunsalar bile bunun şuurunda olamazlar. Hiç kimseyi, dünyada ve âhirette “Filân dedi ben de inandım ve yaptım” gibi bir mazeret kurtaramaz; “İnsana senin aklın ve iraden neredeydi diye?” sorarlar. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Ahz%C3%A2b-suresi/3599/66-68-ayet-tefsiri

Evet, nedamet getirmiş arkadaşlara tavsiyemiz şudur.

Karamsarlığa düşmeyin Nasuh tevbe ile tevbe ediniz, sadat ve kübera olarak gördüklerinizi, desteklediklerinizi, seçtiklerinizi hakka ve hakikate davet ediniz veya onları terk ediniz. Tutum, tavır, fiil, eylem, söz ve oylarınızı bir daha gözden geçiriniz, milletten af ve i’tizar dileyiniz ve bundan sonra kimin/ kimlerin peşine takılacağınızın, kim/ kimlere oy vereceğinizin muhasebesini yapınız, yapalım derim.

Benim bildiğim çıkış yolu budur.

Daha iyi bir çıkış yolu bilenler varsa bize yol göstersin biz uyalım.

Umarım ki, Türkiye’ye ve İslam’a muhalefet edenleri sadat ve büyük/kübera görenler ve onlara uyanlar, onları seçenler hatalarından döner, af diler, kötü icraatlarına engel olmaya çalışır.

Selam ve Sabırla… 16.04.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?