24 Nisan 2024 Çarşamba

* “NİLİ”den Fetö’ye Casuslar örgütleri

 “NİLİ”den Fetö’ye Casuslar örgütleri

Veysi ERKEN Dr.

Allah’a şükürler olsun. Okumaya, hayatı anlamaya, etrafıma, ülkeme, Müslümanlara faydalı olmaya çalışıyorum.

Bunun için okuyorum. Ayatlerde “Yaratan rabbinin adıyla oku! O, insanı alaktan yaratmıştır. Oku! Kalemle (yazmayı) öğreten, (böylece) insana bilmediğini bildiren rabbin sonsuz kerem sahibidir.Alak 1-5” deniliyor.

En son okuduğum kitaplardan birisi Necmettin Alkan Bey’in hazırladığı *“Ortadoğu’da Casuslar Savaşı NİLİ” isimli kitap oldu.

Evet.

Kitap üç kardeşin kurduğu ve teşkilatlandırarak casusluk yaptıkları bir örgütü anlatıyor.

Bu örgüt Filistin- Suriye cephesinin çökmesinde önemli rol oynamış, İngilizlere istihbaratta bulunmuş bir örgüt.

Kitabın bir bölümü Alexander Aaronsohn isimli üç kardeşten birisinin hatıratından oluşturulmuş. Alexander Aaronsohn hatıratında ailesinin Filistin’e göç ediş sebebini şöyle izah eder. “35 yıl önce başlayan ve o zamandan beridir organize olan Siyonist hareket, annemin ve babamın memleketi olan Romanya’yı terk etmeye ve Filistin’e göç etmelerine vesile olmuştu. Siyonizm’in diğer öncülerine burada katılmışlar ve Zikton Ya’akov’u kurmak için yardım etmişlerdi….

Halkımın Kutsal topraklara geri dönmesindeki amacı, İbraniceyi öğrenmek ve Eski Ahid’e göre var olan sosyal ilişkileri olabildiğince tekrar tesis etmekti. S.113”

Burada açık bir şekilde ifade ediliyor ki, Alexander Aaronsohn ve kardeşlerinin faaliyetleri sıradan faaliyetler değil, Siyonistlerin belirlediği amaçları gerçekleştirme doğrultusunda olmuş, Türk subayları ile ilişkiler kurmuş, Alexander Aaronsohn orduda görev yapmış ve bilgileri İngilizlere aktararak Filistin- Suriye’nin çökmesinde önemli rol oynamışlardır.

Tabii ki Siyonist haçlı zihniyeti ülkeleri ve özellikle Türkiye’yi parçalamak ve yok etmek emelinden vazgeçmiş veya vazgeçecek değildir.

Arz-ı mev’ud anlayışı var oldukça bunlar Türkiye’yi ve dünyayı yok etmeye çalışacaklardır, örgütler kuracaklardır ve trilyon dolarları harcayacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmamalı ve tedbirlerini buna göre yapmalıdır.

Siyonist haçlı zihniyeti ve Evanjelikler (Hıristiyan siyonizmi) el ele, gönül gönüle ve eylem birliği içinde Türkiye merkezli NİLİ benzerli FETÖ denilen bir casusluk örgütü oluşturmuşlardır.

Tabii ki FETÖ örgütü NİLİ gibi küçük bir örgüt değil, neredeyse her ülkeye kollarını ahtapot misali uzatmış/uzatılmış bir örgüt.

İslam görünümlü bir ihanet ve casus şebekesidir FETÖ

İşleyişi haşhaşi ve tapınakçı tarzlıdır.

Bu casus şebekesinin NİLİ gibi çökertilmesi gerekir.

NİLİ casusluk şebekesinin zararı nasıl büyük olmuşsa FETÖ denilen casusluk ve fesat şebekesinin zararı çok daha büyük olmuş ve olmaya devam etmektedir.

Tıpkı NİLİ gibi mel’anetlerini eğitimde, sanayide, ticarette, içtimai hayatın her alanında sürdürmekte olduklarını düşünüyorum.

Etkililer ve yetkililer bu ihanet ve casusluk şebekesinin elemanlarını itirafçı oldular diye affetmemelidir.

Unutulmamalıdır ki, ihanetin affı olmaz, bedeli olur, bedeli ödetilir.

NİLİ isimli kitabın ve benzerlerinin okunmasında ve tahlil edilmesinde fayda vardır.

Ki bu yapılar bilindikçe FETÖ tarzlı ihanet şebekeleri daha kolay çözülebilir diye düşünüyorum.

Selam ve Sabırla… 24.04.2024

*Necmettin Alkan, “Ortadoğu’da Casuslar Savaşı NİLİ, Kronik Kitap Yayınları, 5. Baskı, İstanbul-2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?