21 Haziran 2024 Cuma

Tehdit Etmeyin, Harekete Geçin ve Uygulayın

 Tehdit Etmeyin, Harekete Geçin ve Uygulayın

Veysi ERKEN Dr.

Dişinizi göstermeyin ısırın.

Bir eylemi yapacak veya yapmayacak kişiler için söylenen deyimler vardır. “Isıracak ….. dişini göstermez” ve “Havlayan …..ısırmaz”

Evet.

Bugün Gazze yanıyor, Gazze’liler açlıkla imtihan ediliyor, soykırıma uğratılıyor, katlediliyor, topraksızlaştırılıyor, toprakları insansızlaştırılıyor ve insan olduğunu zannettiğimiz devletleri yönetenler seyrediyor.

BİR leş MİŞ m İLLETLER ve kuruluşları katillere, ABD’ye, İngiltere’ye ve kışlası olan İsrail’e zaman kazandırıyor.

GAZZE ve Gazzeliler tükensin diye bekliyor.

Gazze ve Gazzeliler tükenmeyecek inşallah.

Allah Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin; eğer inanmışsanız şüphesiz en üstün olan sizsiniz. Eğer siz (Uhud’da) bir yara aldıysanız bilin ki o topluluk da benzeri bir yara almıştı. O günleri biz insanlar arasında döndürüp duruyoruz ki Allah gerçek müminleri ortaya çıkarsın ve uğrunda şehitleri olsun diye. Allah, zalimleri sevmez. Bir de Allah, iman edenleri günahlardan arındırmak, kâfirleri de yok etmek için böyle yapıyor. Âl-i İmran, 139-141” buyurur.

Müminler gevşemeyecek, devran dönecek en üstün olacak biiznillah. İçimizdeki izzet ve şeref sahibi olanlarla izzet ve şereften nasibi olmayan şerefsizler ortaya çıkacak, yardım edenlerle katillerin safında yer alanlar ayrışacak ve katiller sürüsü iki cihanda da cehennemi boylayacak.

Burada önemli olan safların belirginleşmesi ve desteklerin olmasıdır.

Dilimizde “Isıracak ….. dişini göstermez” ve “Havlayan …..ısırmaz” deyimleri vardır. Birincisinde bir kişiye, topluluğa zarar ve ziyan verecek olan bir kişi ya da topluluk düşmanına haber vermez, işaret vermez, harekete geçer anlamında kullanılır.

Bu bağlamda İran ve Hizbullah gibi topluluklara diyorum ki gerçekten Gazzelilerin dostu, ABD’nin, İngiltere’nin ve katil İsrail Siyonistlerinin düşmanı iseniz tehdit etmeyin harekete geçin onları, ekonomik hedeflerini ve imkanlarını imha etmeye çalışın.

Eylemsiz tehditler işe yaramaz, İsrail, ABD ve İngiltere’nin azgınlaşmasına yol açar. Ayetlerde; Ey iman edenler! Niçin yapmayacağınız şeyleri söylüyorsunuz? Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz Allah katında çok çirkin bir davranıştır. Saff, 2-3” buyrulur.

Şimdi söz ve tehdit zamanı değil, eylem ve harekete geçme zamanıdır.

Mümin olan, insan olan, vicdan sahibi olan tehdit etmez, harekete geçer. Misalleri çoktur. Filistin davasını buldozerlere karşı savunan genç kız Rachel Corrie gibi. O "Zulüm bizdense ben bizden değilim" diyen ve Filistin topraklarında dişini göstermeden eylem yapan, sivil bir direniş sergileyen biriydi.  

Şurayı, burayı bombalarız diye tehdit etmeyin harekete geçin, Husiler gibi harekete geçin gücünüz yettiği kadar.

“Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyle yükümlü kılmaz; lehinde olanı da kendi kazandığıdır, aleyhinde olanı da kendi kazandığıdır. Bakara-286”

Ve imtihan eder. Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele! Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, “Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz” derler. İşte rablerinin lütufları ve rahmeti bunlar içindir ve işte doğru yola ulaşmış olanlar da bunlardır. Bakara, 155-157”

İmtihanı kazanmak için tehdit etmeyin harekete geçin, fiiliyatta bulunun.

Selam ve Sabırla… 21.06.2024

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?