19 Haziran 2024 Çarşamba

Düşman Seni Övüyorsa

 Düşman Seni Övüyorsa

Veysi ERKEN Dr.

Georgi Dimitrov’un “Düşmanın seni ancak hata yaptığında över” sözü elhak doğrudur.

İttihatçı Jöntürk’çülerin torunlarının iltifatlarına mazhar olan eski ülkücülere, milli görüşçülere, nurculara baktıkça bu sözün doğruluğunu teyit ediyorum.

Esasında Fidel Castro “Eğer düşmanın seni övüyorsa sende bir puştluk var demektir!” ifadesiyle bunu daha güzel izah etmiştir denilebilir.

Piyasadaki övgüler bu gerçeği gösteriyor.

Evet.

Bir cinayet üzerine eskileri, eskimişleri övenlere, pohpohlayanlara baktıkça aklıma bir reklam geliyor.

“Atın atın eskimiş çoraplarınızı atın Jill geliyor”

Eskimiş çoraplar övgüye layık günümüzde.

İttihatçı zihniyetin yaması ile süslenmiş çoraplar.

İnanmışları kandırmak için yaldızlı sözler fısıldayan şeytanlar gibi yaldızlı lafazanlıklar yapan Jönler, ittihatçı zihniyetliler.

Ayette; “İşte biz her peygamberin karşısında insan ve cin şeytanlarından oluşan bir düşman şebeke var etmişizdir. Bunlar, aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldayıp dururlar. Şayet Rabbin dileseydi böyle yapamazlardı. Bu bakımdan onları, uydurdukları yalanlarla başbaşa bırak!” En’am-112 buyrulur.

Üzülsek de yaldızlı sözlere, vaatlere, makamlara, paraya, şöhrete aldananlar ve kananlar var.

Şeytanın adımlarını takip edenler var. Ayette; “Ey iman edenler! Şeytanın adımlarına uymayın/ tabi olmayın. Kim şeytana ayak uydurursa bilsin ki, o edepsizliği ve kötülüğü emreder. Allah’ın lutfu ve rahmeti sizinle olmasaydı içinizden hiçbir kimse günahtan asla arınamazdı, fakat Allah dilediğini arındırır; Allah her şeyi işitmekte ve bilmektedir.” Nûr-21” uyarısına kulak tıkayanlar var.

Bu tiplerin kalpleri ve gözleri mühürlenmiştir bu tiplerin gerçeğe dönmeleri mümkün değildir. Ayetlerde; “Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler.” Bakara-18 “İnkârcılara seslenenin durumu, bağırıp çağırmadan başka bir şey işitmeyen hayvana haykıran çobanın durumuna benzer. Onlar sağır, dilsiz ve kördürler; çünkü onlar düşünmezler.” Bakara-171

Bunlara seslenmemizin anlamı yoktur.

Düşmanın övgüsüne mazhar olanlar biraz tefekkür edebilselerdi kurtulmaları mümkün olabilirdi diye düşünüyorum. Bunlara boşuna sesleniyoruz.

Görünen manzara kurtuluşun mümkün olmadığını gösteriyor. Manzarada eskimiş ve yamalandırılmış çoraplara dönüştürüldükleri görünüyor.

Bunlar için zaman kaybı gereksizdir.

Bırakınız düşman onları övmeye devam etsin.

Daha önce bu tiplerle ilgili bir yazı yazmıştım isteyenler okuyabilir.

http://veysierken.blogspot.com/2024/06/chplilesenler-ve-chplilestirilenler.html

Selam ve Sabırla… 19.06.2024


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?