14 Haziran 2024 Cuma

Normalleşme İçin CHP zihniyetlilerinin Tevbe ve İstiğfarı Şart

 Normalleşme İçin CHP zihniyetlilerinin Tevbe ve İstiğfarı Şart

Veysi ERKEN Dr.

Bilindiği üzere CHP zihniyeti Jön Türk ve İttihatçı anlayışın devamı ve mirasçısıdır. İslam’la barışık değildir.

Tabii ki, kastettiğim bireylerin tek tek konumları değildir.

CHP zihniyetlilerinin uygulamaları genel olarak İslam’ı tahrip ve tezyif etmeye yöneliktir. Heykel icraatlarından, balolara, konserlerden israfa kadar her uygulamaları bunun göstergesidir.

Bunun için diyoruz ki, normalleşme için bu zihniyetin ve uygulamaların terki şarttır. Ayetlerde; “Ama tövbe ederlerse ve namazlarını kılıp zekâtlarını verirlerse, artık onlar sizin din kardeşlerinizdir. Bilmek isteyenler için âyetlerimizi ayrıntılarıyla açıklıyoruz. Tevbe-11”

“Ancak tevbe edip hallerini düzeltenler ve gizledikleri gerçekleri açıklayanlar başka; ben onların tevbesini kabul ederim. Çünkü ben, tevbeleri çokça kabul eden ve merhameti bol olanımdır.” Bakara-160

“Ancak bundan sonra tevbe edip hallerini düzeltenler müstesnâdır. Çünkü Allah, çok bağışlayıcı ve engin merhamet sahibidir.” Âl-i İmran-89 denilmektedir.

Buradan hareketle diyoruz ki, Türkiye’nin normalleşmeye elbette ihtiyacı vardır. CHP zihniyetlilerin ve iltisaklılarının buna katkısı olabilir ve olmalıdır. Ayette belirtildiği gibi tevbe ve istiğfar gereklidir.

“Tevbe (tevb, metâb) “geri dönmek, rükû etmek, dönüş yapmak” anlamındadır ve “dinde yerilmiş şeyleri terk edip övgüye lâyık olanlara yönelme” biçiminde tanımlanır. https://islamansiklopedisi.org.tr/tovbeistiğfâr ise “kişinin kusurunun bağışlanmasını Allah’tan talep etmesi” demektir. İsfahânî’ye göre bu talebin hem söz hem fiille olması gerekir; aksi halde istiğfar kişiyi yalancı durumuna düşürür https://islamansiklopedisi.org.tr/magfiret

Demek ki, tevbe hatadan, kusurdan, günah olan fiillerden rücu etmeyi, hallerini düzeltmeyi, istiğfar ise bunun eylem ve söz ile gerçekleşmesini ifade eder.

Özellikle Özgür Özel’e bunun için çağrıda bulunmuştum.

Normalleşme için CHP olarak İslam’a barışınız demiştim.

Bilinmelidir ki, normalleşmenin imkânı ancak bu şekilde gerçekleşir.

Elinizdeki yetkiyi kullanarak CHP’nin yönettiği bütün alanlarda vatandaşın İslami vecibelerini rahatlıkla ifa edebilmelerinin imkânını sağlayınız.

İslami, Hayri kurum ve kuruluşlara kolaylıklar sağlayınız, yardım ediniz.

CHP’liler samimi bir şekilde camilerde, saflarda, ibadette yer alabilmelerini sağlayınız.

CHP’liler CHP zihniyetine “LA” diyerek normalleşmeye katkı sağlayabilir.

Böyle bir katkı geçmişte CHP ile hareket edenlerin de normalleşmesine katkı sağlar.

Bir Müslüman olarak başta CHP’nin olmak üzere, iltisaklılarının ve bütün grupların normalleşmesine, Türkiye’nin normalleşmesine katkı sağlamasını ve Türkiye’nin dünyada bir numara olmasına katkı sağlamasını istiyorum, arzu ediyorum, dua ediyorum.

Bilindiği üzere bir insanın veya grubun değişebilmesi için hayatını tanzim eden ilke ve kurallarının terk edilmesi zorunludur

Bu durum bütün inanışlar ve ideolojiler için geçerlidir.

Tarihten misal verecek olursak Müslümanlaşanlar öncelikle “LA” diyerek hayatlarını tanzim eden ilke ve kuralları terk etmişler, putlarını kırmışlar ve “La ilahe illallah Muhammed Resulullah” ilkesini benimseyerek yaşayışlarını benimsedikleri yeni ilke ve kurallarla tanzime başlamışlardır.

Bu misal bütün fertler ve gruplar için geçerlidir.

CHP’liler için, şiddeti kutsayan gruplar için de aynı şey geçerlidir.

Ve.

Değişmeleri için ilk önce mevcut ilke ve kurallarına “LA” diyebilmeleri bir zorunluluktur.” http://veysierken.blogspot.com/2024/06/normallesebilme-icin-ozgur-ozele-cagr.html

Umulur ki, normalleşme gerçekleşir ve Türkiye huzura kavuşur, etrafına huzur katar.

Selam ve Sabırla… 14.06.2024

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?