6 Haziran 2024 Perşembe

İslam ve Hamas Düşmanları Münafıklar: Kininizde Boğulun

 İslam ve Hamas Düşmanları Münafıklar: Kininizde Boğulun

Veysi ERKEN Dr.

Münafıkları, müfsitleri, kâfirleri, Moiz’in, Kirkor’un çocuklarını sırdaş edinmek her türlü kötülüğe duçar olmaktır.

Allah kimleri sırdaş edineceğimizi ve edinmememizin gerçeğini vahyi ile açık bir şekilde beyan etmektedir.

Hamas’ın ve daha geniş ifadesiyle müminlerin mücadelesini ve cihadını bu bağlamda anlamak ve yorumlamak durumundayız.

Müminler Allah’ın ahkâmı çerçevesinde mücadele ve cihadlarına devam edip sırlarını münafık gayrı Müslimlerle paylaşmadıkları müddetçe zafere ereceklerine inanıyorum. Allah’ın vaadidir. “Nasrun minellah ve fethun karib” ayeti tecelli edecektir biiznillah. Yeter ki, bizler ayetler doğrultusunda yaşayarak sırlarımızı ifşa etmeyelim.

Ayetlerde “Ey iman edenler! Sizden olmayanları sırdaş edinmeyin, onlar size kötülük yapmaktan geri durmazlar, sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların ağızlarından nefret taşmaktadır; kalplerinin gizlediği ise daha büyüktür. Gerçekten size delilleri açıklamışızdır, eğer düşünüyorsanız! Size gelince, bakın siz onları seviyorsunuz, ama onlar sizi sevmiyorlar. Siz kitabın tamamına inanıyorsunuz; onlar sizinle karşılaştıkları zaman “inandık” diyorlar; yalnız kaldıklarında ise size karşı öfkelerinden parmaklarını ısırıyorlar. De ki: “Öfkenizden çatlayın!/ölün” Şüphesiz Allah kalplerde olanı bilmektedir. Size bir iyilik gelirse bu onları üzer, ama başınıza bir kötülük gelse buna sevinirler. Eğer sabreder ve sakınırsanız, onların tuzağı size hiçbir zarar vermez. Allah onların yaptıklarını çepeçevre kuşatmıştır. Âl-i İmrân 118-120” buyrulmaktadır.

Bu ayetler şu şekilde tefsir edilmektedir anlayanlar için.

Kur’an-ı Kerîm, birçok âyette müminlerin birbirlerinin dostu ve kardeşi olduklarını (Hucurât 49/10), bunların dışındakilerin, ister dinsiz isterse yahudiler ve hıristiyanlar gibi Ehl-i kitap olsun, Müslümanların hayatî önem taşıyan sırlarını öğrenecek derecede dostları olamayacaklarını ifade buyurmuştur (Nisâ 4/144; Mâide 5/51). Çünkü genellikle onlar birbirlerinin dostu, müminlerin düşmanıdırlar. Kur’an’ın bu emrinde yadırganacak bir durum yoktur. Nitekim âyetin akışında her iki tarafın birbirlerine karşı takındıkları psikolojik ve toplumsal tutum ve davranışları anlatılarak Müslüman olmayanları sırdaş edinmeme buyruğunun gerekçeleri açıklanmıştır: a) Müslümanlardan olmayanların sürekli olarak müminler aleyhinde çalışmaları, onlara zarar vermeleri ve içlerinde fesat çıkarmaya gayret etmeleri; b) müminlerin sıkıntıya düşmelerinden memnun olmaları; c) müminlerin aleyhinde sürekli olarak propaganda yapmaları ve onlara karşı içlerinde kin beslemeleri; d) inançları gereği müminler, herkesin –bu arada kâfirlerin ve münafıkların dahi– iyiliğini istedikleri, onların hukukunu gözettikleri ve onlara sevgiyle yaklaştıkları halde onların müminleri sevmemeleri ve haklarında iyi davranmamaları; e) müminler ilâhî kitapların tamamına inandıkları ve bu kitapların mensuplarına saygılı davrandıkları halde kâfirlerin Kur’an’a inanmamaları, münafıkların da Müslümanlara karşı ikiyüzlü davranmaları, görünüşte Müslüman olduklarını söyleyip gerçekte inanmamış olmaları ve inananlara karşı kin gütmeleri; f) kâfirlerin ve münafıkların, müminlerin birlik ve beraberliklerine, başarılarına, zaferlerine ve refahlarına üzülmeleri; başarısızlıklarına, yenilgi, hastalık ve benzeri sıkıntılarına sevinmeleri. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/%C3%82l-i%20%C4%B0mr%C3%A2n-suresi/411/118-120-ayet-tefsiri

Hâsılı kelam zaferin yolu ve yöntemi açık ve bellidir. Ayetler ışığında merhum Mehmet Akif bu yol ve yöntemi şu şekilde ifade etmiştir.

“Allah’a dayan, sa’ye sarıl, hikmete ram ol

Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol”

Selam ve Sabırla… 06.06.2024

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?