10 Eylül 2024 Salı

ABD, İngiltere, İsrail Terör Örgütleri Karşısına Duracak Güçlü Bir Yapı Şarttır

 ABD, İngiltere, İsrail Terör Örgütleri Karşısına Duracak Güçlü Bir Yapı Şarttır

Veysi ERKEN Dr.

Dünyanın her yerini, coğrafyasını kana bulayan, coğrafyaları talan ve işgal eden, soykırımları yapan ABD, İngiltere, İsrail ve bütün Siyonist terör örgütleridir.

Bunlar devlet değil terör ve yıkım örgütleridir.

“Soykırım Dini”nin icracılarıdır.

Merhum Aliya İzzetbegoviç “bunu hiç unutma evlat. Batı hiçbir zaman medenî olmamıştır ve bugünkü refahı, devam ede gelen sömürgeciliği; döktüğü kan, akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur"  diye Siyonistlerin, soykırım dininin mensuplarının  vahşetini haykırdı ve gereğini ifa etmeye çalıştı.

Her Müslüman ve vicdanlı olandan böyle bir duruş bekledi.

Evet.

ABD, İngiltere, İsrail terör örgütlerinin ve şeriklerinin şimdiki hedefleri Gazze, Filistin, Doğu Türkistan, Afrika’dır.

Tabii ki aslı hedefleri Türkiye’dir. İslam  ve mazlum Devletlerin Birliğini engellemek dağınıklığını ve güçsüzlüğünü devam ettirmektir.

İsmail Haniye bunun için şehid edilmiştir.

Diyoruz ki, Türkiye bir an önce harekete geçmeli Müslüman ve mazlum coğrafyalara öncülük etmeli, birlik bayrağını göndere çekmelidir.

Yüz yıl öncesinde bu bayrak ve görev TBMM’ye tevdi edilmiştir.

"5- İstinatgâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi olan makamı Hilâfet beyne'l-İslam bir makarr-ı muallâdır. 

Cemaatın fertleri arasındaki tesanüt, imamın şahsında tecelli eder. Her imamın kendi cemaatını namaz esnasında birleştirerek birçok ruhlardan tek bir ruh meydana getirmesinde küçük bir dayanışma oluşur. İslâmiyet’te bundan başka bir de büyük bir dayanışma vardır ki bütün ümmeti tek bir ruh haline getirir. Bunun şekli de, bütün imamların, manevi bir surette bir imam-ı ekbere iktida eylemesidir. İşte bu imamlara "Halife" nâmı verilir.  ….

Bilmeliyiz ki bu cemaattan başka, milyonlarca cemaat de aynı zamanda bir "ümmet" halinde birleşmişlerdir. Bu birleşme bütün milletin bir büyük imam etrafında yani "Halife"nin çevresinde birleşmesiyle husule gelir. Demek ki küçük imamlar, küçük cemaatları oluşturacak, büyük imam da bütün ümmeti temerküz ettirerek İslâm âlemindeki umuru dayanışmayı meydana getirecektir. Bundan dolayıdır ki, bütün İslâm âlemi halife meselesinde alâkadardır. Yeryüzünde bir (Hilafet) makamı bulunmazsa, İslâm âlemi kendisini imamesiz kalmış bir tesbih gibi dağılmış, perişan görür.

HILAFET, TBMM'E DAYALIDIR

Bu ifadelerden anlaşılıyor ki mutlaka İslâm ümmetinin başında "Halife” nâmı verilen şahsî bir timsalin bulunması lâzımdır. Fakat bu yüksek makamı, hangi Müslüman millet, kendi içinden bir şahsiyet seçerek vücuda getirebilir? Dinen halifenin gayr-i Müslim hiç bir devlete tabi olmaması şart olduğundan halifeyi kendi içinden doğuracak milletin mutlaka kuvvetli bir orduya ve tam bir istiklâle malik olan mücahittir İslâm milleti olması lâzımdır. Birçok asırlardan beri bu şartları hâiz olan millet Türkiye olduğu gibi, bugün de bu şarları hâiz olan millet, yalnız Yeni Türkiye'dir. Buna binaen Türkiye Büyük Millet Meclisi bizzat Halife hazretlerini muazzez ve muhterem makama istinatgâh yapmıştır.” *Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası, Yayına Hazırlayan, Prof. Dr. Faruk Özerengin, Emre Yayınları İstanbul, S.136-137

Bilinmeli ve unutulmamalıdır ki, “soykırım dini”nin Siyonist terör örgütlerini ve merkezlerini susturmanın yolu İslam ve mazlum ülkelerin birliğinden, birliğini sağlamaktan geçer. Bu görev Türkiye’ye düşer.

Tarihi sorumluluğu, konumu ve nüfuzu bunu farz kılar.

En yakın zamanda Filistin, Gazze ve Kudüs’ün komşuları olan Suriye, Lübnan, Ürdün, Mısır başta olmak üzere diğer bütün ülkelerle birlik sağlanmalı ve katlaam, vahşet, işgal durdurulmalıdır.

Adı ister hilafet olsun ister başka şey olsun bu birlik mutlaka kısa zamanda sağlanmalıdır ki dünya zalimlerin, katillerin, vahşilerin ve iki ayaklı şeytanların şerrinden emin olsun.

Şimdi hilafeti kuşanma zamanıdır.

Selam ve Sabırla… 10.09.2024

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?