8 Eylül 2024 Pazar

Kur'an yoksa, iman yoksa, vatan yoktur, millet yoktur

 “Kur'an yoksa, iman yoksa, vatan yoktur, millet yoktur”

Veysi ERKEN Dr.

“Ezan yoksa, cami yoksa, Kur'an yoksa, iman yoksa, vatan yoktur, millet yoktur, Türkiye yoktur.” ifadesi çarpıcı ve doğrudur.

Gerçektende “ezan yoksa, cami yoksa, Kur'an yoksa, iman yoksa, vatan yoktur, millet yoktur, Türkiye yoktur”

Çünkü bunlar yoksa ortada sadece toprak kalır. Toprak başlı başına vatan olamaz.

Şair;

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" boşuna dememiştir.

Onun için diyoruz ki bu sözlerin gereği yapılmalı, maarifimiz bu değerlerle teçhiz edilmelidir ki, vatanımız olsun, Türkiye’miz büyüsün, güçlü olsun, dünyaya nizam versin. Siyonist haçlı zihniyetini ve aparatlarını yok etsin.

Evet.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını takdirle, tebcille dinledim. Gençlere hitabı yerindedir. Şimdi icraata geçmek gerekir. Konuşmanın icabı lazımdır.

"Şunu asla unutmayın sevgili gençler. Eğer bu topraklardan Müslümanlığı, eğer bu topraklardan ezanı, minareyi, camiyi, Kur'an'ı çekip alırsanız, inanın geriye hiç ama hiçbir şey kalmaz. Geride millette kalmaz, memlekette kalmaz.

Bu topraklar 2 asırdır saldırı altında ama şuna dikkat edin, en çok da imanımıza saldırıyorlar. En çok da inanç değerlerimize saldırıyorlar. En çok da ilim, irfan yuvalarımıza saldırıyorlar.

Şunu çok iyi biliyorlar; ezan yoksa, cami yoksa, Kur'an yoksa, iman yoksa, vatan yoktur, millet yoktur, Türkiye yoktur. İmam hatip mücadelesi bir vatan savunmasıdır. İmam hatip mücadelesi bir iman mücadelesidir. İmam hatip mücadelesi bir varlık yokluk mücadelesidir.

Hatırlayın, 100 yıl önce toplarıyla, tüfekleriyle, tanklarıyla, uçaklarıyla geldiler ama bu aziz toprakları işgal edemediler.

Milletin iman dolu göğsünü, serhaddini aşamadılar.

Bu milleti imanından koparmadan işgal edemeyeceklerini anladılar.

Bu milleti ruh köküyle bağını kesmeden asla esir alamayacaklarını anladılar.

Onun için içeriden ve dışarıdan iman kalemizi kuşatmaya çalışıyorlar.

Hainlikle, ajanlarıyla, paralı askerleriyle her türlü yalanla, iftira ile, kışkırtmayla, aileye, ahlaka, geleneklerimize yönelik ellerindeki her türlü aparatla özellikle imanımızı hedef alıyorlar.

Dün topraklarımızı nasıl işgal edemediyseler bugün de Allah'ın inayetiyle iman kalemizi kuşatamayacaklar."

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/tegmenlerin-kilicli-yemini-cumhurbaskani-erdogan-kiliclari-kime-cekiyorsunuz-arastirmalar-yapiliyor-kendini-bilmezler-temizlenecek-42523799

Hâsılı kelam iman kalemizin işgal edilmesin, vatanımız daim olsun isteniyorsa bu ifadelerin gereği hemen yapılmalı, uygun ortam, vasat ve çevre tanzim edilmelidir.

Selam ve Sabırla… 08.09.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?