4 Eylül 2024 Çarşamba

İslami Hayatı Tahrip Edenlerin Maşaları: Benzetilenler

 İslami Hayatı Tahrip Edenlerin Maşaları: Benzetilenler

Veysi ERKEN Dr.

Siyonist haçlı zihniyetinin İslami hayatı tahrip etmede kullandığı maşa “benzetilen”lerdir.

“Adalet”, “Merhamet” ve “Cihad” zeminli “İslamî hayat”ı tercih edenlerle savaş meydanlarında ve alanlarında baş edemeyeceklerini, İslam’ı yok edemeyeceklerini anlayan Siyonist haçlı zihniyeti yok etme yöntemlerini hem farklılaştırdılar hem de çoğaltarak çeşitlendirdiler.

Bu yöntemlerden biri “Benzetme” yöntemidir.

Şu ifadeler dikkatli okunmalı, tahlil edilmelidir ki, onlara benzemeyelim ve İslam’ı tahrip vasıtasına dönüşmeyelim.

“Müslümanları vaftiz etmek için boş yere çabalayıp durmayalım. Başka yollar, başka çareler deneyelim. İslam memleketlerinde girişeceğimiz faaliyetlerde onlara, Hıristiyan adetlerini, Hıristiyan bayramlarını, Hıristiyan kültürünü, Hıristiyan ahlakını aşılayalım…” Rahip Samuel Zwemer.

Misyoner Gıbb diyor ki: “İslam, Müslümanların içtimai hayatlarına olan tesirini kaybetti. Nüfuz dairesi gittikçe daraldı. Hatta mahdut bir çerçeveye münhasır kaldı…”

1935 senesinde Kudüs’te toplanan misyonerler konferansında Misyonerlerin reisi Samoul Zouimer şöyle hitap ediyordu: “Hıristiyan devletlerinin size verdiği misyonerlik göreviniz İslâm Âlemi’ndeki Müslümanları Hıristiyanlık dinine sokmanız değildir. Sizin vazifeniz, Müslüman’ı İslâm’dan uzaklaştırıp Allah’ı tanımaz bir mahlûk hâline getirmeniz, daha sonra da bu milletleri ayakta tutan ahlâktan onları koparmanızdır. Eğer bunda muvaffak olursanız İslâm memleketlerine yöneltilen sömürgenin fetih karakollarını teşkil ettirmiş olursunuz. Sevk etmeye çalıştığınız yolda yürümeleri için İslâm memleketlerindeki bütün kafaları buna hazırlamamız gerekir. Bu ise Müslüman’ı dininden çıkarmaktan başka bir yolla mümkün değildir. Ey misyonerler. Ancak Müslüman’ı bu hale getirdiğiniz zaman vazifeniz başarılı bir şekilde tamamlanmış olur.” …..

Rahip Louis Massignon denen misyoner bu gerçeği şu sözlerle ifade etmektedir: “Müslümanların her şeyini tahrif ve mahvettik. Dinleri, inançları, ahlakları, dine bakışları ve insani duyguları mahvoldu. Onların manevi değerlerini, batı medeniyeti potasında eriterek kendimize benzettik. İslamiyet’ten uzaklaştırdık…” https://www.kokludegisimdergisi.com/index.php?p=makaleDetay&makale=340

Evet.

Maalesef Siyonist haçlı zihniyeti Müslümanlar arasında bu yöntemle büyük nüfuz kazandı. Müslümanlar arasında Hıristiyanlara, Yahudilere, Budistlere benzeyenler, onların hayatlarını yaşayanlar çoğaldı, münafıklık had safhaya çıktı ve onlara benzeyerek onlardan olanlar baş oldu.

Eğitim şart diye bir ifade kullanılır.

Evet.

İslami talim ve terbiye şart.

Özümüze dönüşü ve dönüşümü sağlayacak bir maarif sistemi kurulmazsa, kurulamazsa “Siyonistlere benzeyenler ve benzetilenler” çoğalarak İslam gönüllerden, kalplerden ve hayattan silinecek.

Benzemekten ve benzetilmekten korunmak için şairin dediği gibi “Allâh’a dayan, sa’ye sarıl, hikmete râm ol Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol” bildiğim yol ve yöntem budur. Başka bir yol bilmiyorum.

Selam ve Sabırla… 04.09.2024

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?