5 Eylül 2024 Perşembe

Suça Göz Yummak Suçluların Artmasına Sebeptir

 Suça Göz Yummak Suçluların Artmasına Sebeptir

Veysi ERKEN Dr.

İbret ve tedbir mi alınmıyor, kasıtlı mı göz yumuluyor.

Artık anlam veremiyorum.

Her türlü hakareti yapan, milletimizi aşağılayan, milletin tepesine binmek isteyenlerin görüşlerini, söylemlerini terennüm edenlere “iyi niyetli(!)”ler sahip çıkıyor, göz yumuyor, hukuki düzenleme kabul edilenlerin hükümlerini boşa çıkarıyor.

Gazeteci kılıklı olanlar efendim siyaset yasağı olmaz, hakaret serbest olsun, politikacı tutuklama olmaz hakarete devam edilsin, ahlaksızlar genç evlilik olmaz fuhuş serbest olsun diye diye toplumun zıvanadan ve yoldan çıkmasına sebep oluyorlar.

Eğer bunlar suç ise ve bunlara göz yumuluyorsa bilinmelidir ki, göz yummak sadece suçluları armasına ve suçların çeşitlenmesine yol açar.

Toplumda kötülük yaygınlık kazanır.

Yok eğer bunlar suç değilse mevzuattan çıkarılmaları gerekir.

Millet birbirine daha rahat küfretsin.

Dolayısıyla “göz yumma” iyi niyetle izah edilemez.

Hakaret eden, darbeyi çağrıştıran söylemlerde bulunan, değerlerimizi aşağılayan kim olursa olsun en ağır ve mütenasip cezayı almalı, görevinden uzaklaştırılmalı, rütbesi sökülmelidir.

Aksi takdirde kötülük, şer yaygınlaşır ve artar.

İbret alınmalı geçmişte yaşananlardan.

Merhum Mehmet Akif;

“Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey!

Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?

"Tarih"i  "tekerrür"  diye tarif ediyorlar;

Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?” ifadelerini unutmamak gerekir.

İlave olarak. Bir söz vardır.

Hoşuma gidiyor ve doğrudur. “Cehenneme Giden Yol İyi Niyet Taşlarıyla Döşelidir”

Evet.

Türkiye’yi cehenneme çevirmek isteyenlere “iyi(!) Niyet”liler taş oluyor. Cehenneme giden yolu kolay gidilsin diye düzenliyor. Hakaretlere devam edilsin, bunlar tutuklanmasın, onlara yasak getirilmesin diye gayret ediyor “iyi niyetliler(!).

Gerçekten anlamak ve anlamlandırmak mümkün değil.

Bu konularda Sayın Bahçelinin gösterdiği doğru tutumu diğer “iyi(!) niyetli”lerden göremiyoruz.

Evet. Sayın Bahçeli doğru yoldadır bütün yamuklara rağmen.

Bahçeli, "Kanuni yemin dışındaki yeminin üzeri Aziz Atatürk’le örtülmemeli ve gizlenmemelidir. 30 Ağustos’u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur" dedi.

Bahçeli, açıklamasında Türkiye’nin milli birlik ve dayanışma ruhu üzerinde hain planları olanların son zamanlarda arttığını belirterek, “İşbirlikçi ve istismar siyasetine bel bağlayan güdümlü figüranların milli güvenliğimizi ve milli varlığımızı tehdit eden eylem ve söylemlerinde maalesef bir tırmanma gözlenmektedir. Türk milletinin sabrını sınayan, tahammül eşiklerini zorlayan, sinir uçlarını tahrip ve tahriş eden zararlı ve zillet bir kampanya devamlı canlı tutulmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, dış bağlantılı operasyonların devrede olduğunu vurgulayarak, sosyal medyada yayılan yalan haberler, kamplaşmayı körükleyen yıkıcı hevesler ve devlet-millet arasında nifak tohumları ekmeye çalışan provokatif hamlelerin tehlikeli boyutlara ulaştığını belirtti. ……

Bahçeli, mezuniyet töreninde resmi yemin sonrası bir grup teğmenin başka bir yemin ettiğini ve bunun etrafında tartışmaların başladığını ifade etti. "Siyaset ve toplum gündemine oturan, medyada her gün otopsi raporu yazılan vaki yeminin gayesi nedir? Buna kim ya da kimler karar vermiştir?" diye soran Bahçeli, bu tür girişimlerin Türk Silahlı Kuvvetleri içinde veya vatan savunmasında ayrılık yaratabileceği uyarısında bulundu. https://12punto.com.tr/siyaset/bahceliden-tegmenler-aciklamasi-kanuni-yemin-disindaki-yeminin-uzeri-ataturkle-ortulmemeli-49555 yaklaşımıyla yol göstermiştir.

Hâsılı kelam.

Tedbir alınmazsa, suçlulara göz yumulursa, darbeci heveslilerin üstü örtülürse, millete hakaret yağdıranlara hak ettikleri cezalar verilmezse Türkiye’yi cehenneme çevirmek isteyenlerin yolu açılmış olur.

Kısaca millete, değerlerine, İslam’a akaret edenler tutuklanmalı, disiplinsiz olanlar görevden uzaklaştırılmalıdır, en ağır cezalara çarptırılmalıdır.

Bari 15 Temmuz ihanetinden ders alınmalı ve darbecilerin yolları tıkanmalıdır ki, huzur bulalım.

Selam ve Sabırla… 05.09.2024

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?