17 Eylül 2024 Salı

CHP Başkanı Özgür Özel “Cami de Açarız” demesiyle İslam’la barışabilirler mi?

 CHP Başkanı Özgür Özel “Cami de Açarız” demesiyle İslam’la barışabilirler mi?

Veysi ERKEN Dr.

İslam’ın daveti evrenseldir. İnsanları hatta cinleri bütün olarak kapsar. Geçmişinde günah, hata, kusur olanları tevbe etmeleri halinde makbul görür. İslam, insanları cahili davranışlardan uzak durmalarını, hayra ve iyiliğe yönelmesine davet eder.

Özgür Özel “iftiracılara inat camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz, bayrağı da göndere çekiyoruz. https://anlatilaninotesi.com.tr/20240912/chp-lideri-ozgur-ozel-camiyi-de-aciyoruz-ezani-da-okutuyoruz-1087959044.html ” diye bir ifade kullanmış.

Bu ifadesi CHP zihniyet ve iltisaklılarının İslam’ın davetine icabet edeceğinin göstergesi olsa gerek.

Demeç ve konuşma değil, icraat bekliyoruz. Biz her gün beş vakit namazımızı evde de, camide de kılıyoruz, Cuma namazlarımızı kâmilen ifa ediyoruz, orucumuzu daim olarak tutuyoruz, zekâtımızı veriyoruz ve bütün haramlardan, içkilerden uzak duruyoruz demesini ve icra etmelerini bekliyoruz.

Tabii ki, bu eylemleri Allah için yapmalılar ki, riya ve gösteriş olmasın. Samimiyet ve ihlâslı olsun.

Bunun olabilmesi için CHP mevcut zihniyetini külliyen terk etmesi gerekir. Terk bir zorunluluktur.

İslam’la İslamlaşmak için CHP zihniyetinin terki farzdır, şarttır.

CHP zihniyeti İslam’la barışabilir mi?

Mevcut zihniyetini, eylemlerini terk eder ve tevbe ederse elbette başarabilir mümkündür.

CHP zihniyeti tıynetini ve yüzünü değiştirirse, kamet ve istikametini Kur’an ve Sünnetle belirlerse elbette İslam’la barışabilir, Müslümanlaşabilir.

Ülkemiz ve insanımız rahatlar çok şey kazanır.

Ayetlerde;

 Ey iman edenler! Niçin yapmayacağınız şeyleri söylüyorsunuz? Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz Allah katında çok çirkin bir davranıştır. Saff 2-3”

“Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve doğrularla beraber olun. Tevbe-119”

“Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım dileyin. Şüphesiz Allah sabredenlerin yanındadır. Bakara-153”

“Ey iman edenler! Allah’a, peygamberine, peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve âhiret gününü inkâr eden kimse iyice sapıtmıştır. Nisâ-136”

 “Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir. Nisa-59” buyrulur.

Hâsılı kelam CHP zihniyeti terk edilmediği müddetçe İslami anlamda bir değişim ve düzelme olmaz.

“Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir. Nisa-59” ayeti başlı başına değişimin niteliğini ve İslam’la barışmanın yönünü, yöntemini ve ahlakını belirlemeye yeter.

Özgür Özelin açıklamasından sonra bütün CHP’lileri hergün camilerde saflarımızda, iftar sofralarımızda, zekâtlarıyla fakirlerin yanında ve cihatlarıyla mazlumların yanında olmalarını bekliyoruz.

Selam ve Sabırla… 17.09.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?