21 Eylül 2024 Cumartesi

Ruhun Gıdası Müzik Değil Zikrullahtır

 Ruhun Gıdası Müzik Değil Zikrullahtır

Veysi ERKEN Dr.

“Ahsen-i takvim” bir şekilde yaratılmış olan bizleri (insanoğlu) ”esfel-i safilin” derekesine düşürmek için şeytanın yolunu, yöntemini takip edenler her türlü gayreti, eylemi, çabayı harcamışlardır, harcıyorlar ve harcamaya devam ediyorlar.

En az yüzyıldır/ yüzyıllardır “müzik ruhun gıdasıdır” yavesi adı altında ruhumuzu zehirlediler, bizleri zikrullahtan ve Kur’andan kopardılar.

Adeta bizleri “ruh”suz kılarak “ceset”lere çevirdiler, nefsin esiri yaptılar.

İnsan olma vasfını kaybedenler huzursuz oldular, cinayetlerin artmasına sebep oldular, adeta hayvandan aşağı dereceye düştüler.

Ayette “Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da Gafildirler/ şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır. A’râf-179”

Gafletin devamında kendi nesline ihanet ettiler, müzik dedikleri ve benzer unsurlarla harsı bozdular. İnsanı zikrullahtan kopardılar ruhunu gıdasız bıraktılar. Bedeni gıdasız bırakırsanız nasıl ölüyorsa, ruhu da gıdasız bıraktığımızda öyle ölüyor.

Evet. Ruhu gıdasız bıraktılar, hoşa giden müzik denilen sözlerle uyuttular.

; “İnsanlardan öylesi vardır ki dünya hayatı konusundaki sözleri senin hoşuna gider o, hasımların en yamanı olduğu halde kalbinde olana Allah’ı şahit de tutar. Hâkimiyeti ele aldığında ise ülkede bozgunculuk çıkarıp ürünleri ve nesilleri yok etmeye çalışır. Allah bozgunculuğu sevmez. Ona, “Allah’tan kork!” dense gururu kendisini günaha sürükler. Ona cehennem yeter! Orası ne kötü bir yataktır! İnsanlardan öylesi de vardır ki, kendisini Allah’ın hoşnutluğunu kazanmaya adamıştır. Allah, kullarına çok şefkatlidir. Bakara 204-207

Bozguncular, şeytanın izinden gidenler tarafından “nesiller ve hars” bozulunca yok olmalar başladı, huzursuzluklar ve cinayetler arttı.

Ayetlerde; Ne olurdu, sizden önce helâk edilen nesiller içinde iman, sâlih amel ve güzel ahlâk gibi faziletler sahibi ve Allah yanında kalıcılığı olan değerleri gâye edinmiş bazı insanlar bulunsaydı da, yeryüzünde bozgunculuk çıkmaması için çalışsalardı! Ne yazık ki, onların içinde bu vazîfelerini gereği gibi yaptıkları için kurtardığımız pek az kimse oldu. Zâlimlere gelince, onlar sadece içine dalıp gittikleri dünyevî zevk u safânın peşine düşüp şımardılar ve hep günah işlemekle meşgul oldular. Hud-116”

Ve.

“Ama onlardan sonra öyle kötü bir nesil geldi ki, namazı terk ettiler ve şehvetlerinin ardına düştüler. Bunlar, helâk çukuruna düşerek yaptıkları bu azgınlıkların cezasını göreceklerdir. Meryem-59”

Evet.

Neslin ve harsın daha fazla bozulmaması için ruhumuzu zikrullah gıdası ile beslemek şarttır, farzdır.

Unutulmamalıdır ki, “ruh” müzikle değil “Bilesiniz ki gönüller ancak Allah’ı zikrederek huzura kavuşur. Ra’d-28 ayetinde belirtildiği gibi zikirle, Kur’anı anlamak ve yaşamakla huzur bulur.

Zikrullahla gıdalananlar için “Onlar ki, yanlarında Allah anıldığı zaman kalpleri derin bir saygıyla ürperir, başlarına gelen musibetlere sabreder, namazı dosdoğru kılar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan bir kısmını Allah yolunda harcarlar. Hac-35”

Bilindiği üzere zikir Kur’an-ı Kerim’in isimlerindendir aynı zamanda. Şüphesiz sana tarafımızdan bir zikir verdik. Tâ-Hâ-99

“Allah’ın azabını hatırlatarak sizi uyarması, böylece günahlardan sakınıp ilâhî merhamete nâil olabilmeniz için, içinizden biri vasıtasıyla size Rabbinizden bir uyarı ve nasihat (Kur’an) gelmesine mi şaşıyorsunuz?” A’raf-63

Ruhunu gıdalamak ve beslemek isteyen akıl sahipleri “O akıl sahipleri, ayakta dururken, otururken ve yanları üzerine yatarken dâimâ Allah’ı zikrederler; göklerin ve yerin yaratılışını tefekkür ederler ve: “Rabbimiz! Sen bunları boşuna yaratmadın. Sen bütün eksik sıfatlardan uzaksın. Bizi cehennem azabından koru!” derler. Âl-i İmran-191” ayeti mucibince zikirden ve tefekkürden uzak durmazlar.

Rabbulalemin bizleri, ruhunu zikirle gıdalandıran, yerin, göğün ve içindekiler üzerinde tefekkür ederek gereğini ifa edenlerden eylesin.

Selam ve Sabırla… 21.09.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?