7 Eylül 2024 Cumartesi

Ayşenur Ezgi Eygi, Her şey Gazze/Filistin için

Ayşenur Ezgi Eygi, Her şey Gazze/Filistin için

Veysi ERKEN Dr.

Ayşenur Ezgi Eygi.

Fare yürekli değil, cesur yürekli, vicdanlı bir insan. ABD, İngiltere ve bütün Siyonistlerinin maşaları olan İsrailli haydutlar tarafından şehid edildi.

Filistin Nablus şehrinde.

Ayşenur Ezgi Eygi “zulüm bizdense ben bizden değilim” diyen Rachel Corie gibi Siyonist haçlı katillerinin hedefi oldu.

Evet.

“Soykırım Dini”nin mensupları katliam, vahşet ve işgallerine devam ediyor. Dünya seyrediyor.

Yönetimler zulme ve katliama sessiz.

Gazze, Filistin ve daha pek çok yerler ve orada yaşayanlar ölüyor.

İnsan kalmadı dünyada.

Ayşenur Ezgi Eygi gibi, Rachel Corie gibi.

Rachel Coirie  “Ben diğer çocuklar için buradayım. Buradayım çünkü önemsiyorum. Buradayım çünkü her yerde çocuklar ıstırap çekmekte. Çünkü kırk bin insan açlıktan ölmekte. Buradayım çünkü o insanların çoğu çocuklar. Anlamalıyız ki fakirler her yanımızda ve biz onları görmezden geliyoruz. Anlamalıyız ki bu ölümler önlenebilir! Anlamalıyız ki üçüncü dünya ülkelerindeki insanlar da tıpkı bizim gibi düşünür, endişelenir, güler ve ağlar! Anlamalıyız ki onlar bizim rüyalarımızı görüyor, biz de onların rüyalarını! Anlatmalıyız ki onlar biz, biz de onlarız! Rüyam, her gün ölen kırk bin insanı kurtarabilmek! Rüyam gerçekleşebilir ve gerçekleşecek, eğer hepimiz geleceğe bakıp oradaki ışığı görebilirsek...” diyordu ve hayatını farklı dine, yani Müslüman Filistinliler için feda ediyordu. https://www.youtube.com/watch?v=vrWcHJoCSDU

Evet.

Yıllar sonra aynı şekilde "Ayşegül Ezgi Eygi de soykırıma, katliama, vahşete, işgale sessiz kalmayacağım,  Filistin'e özgürlük" diyerek oraya gitti ve Siyonist katiller tarafından şehid edildi. https://www.youtube.com/watch?v=KO4hf2CuHMQ

Evet, bunlar insan, kalpleri katılaşmayanlar.

Ya kendini Müslüman ve insan olarak addedenler.

Allah; “Bundan sonra kalpleriniz yine katılaştı; artık kalpleriniz taş gibi, hatta daha da katıdır. Taşın öylesi var ki ondan ırmaklar kaynar; öylesi de var ki çatlayıp bağrından su fışkırır; bazı taşlar da var ki Allah korkusuyla yuvarlanıp düşer. Allah, yapmakta olduklarınızdan habersiz değildir. Bakara-74 buyuruyor.

Demek ki, kalplerimiz katılaştı, vahşeti görmüyor, katliamı duymuyor, fareler gibi korkuyor ve inlerimizde saklanıp vızıldıyoruz.

Ayşegül Ezgi Eygi ve Rachel gibi davranamıyoruz.

Zalimlere karşı mazlumların yanında yer almıyoruz.

İslam, vicdan ve insaniyet bu kadar mı sinelerimizden çekildi.

Bilinmelidir ki, Küresel haydutların piyonu olan İsrail terör örgütünü ancak Ayşegül ve Rachel gibi cesur yürekliler, zulme iştirak etmeyenler durdurabilir.

Vicdansızlığın hüküm sürdüğü Gazze’de, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Afrika’da vicdanın hâkim olması için “zulüm bizdense ben bizden değilim” diyen Rachel, Ayşegül ve Aaron gibi cesur olmak gerek.

Rachel Corrie’nin İsrail askerlerinin buldozeri karşısında haykırdığı sözdür bizi hareket geçirecek. Belki vicdan hâkim olur insanlığa.

Küresel haydutluğu durdurmanın bir tek yolu vardır. Her bakımdan güçlü olmak, esareti reddetmek, cesareti kuşanmak ve tevhidi sağlamaktır.

İster buna ümmetin birliği değin, ister başka bir şey fark etmez.

Ben buna “bütün mazlum ve mağdur insanların ve coğrafyaların birliği diyorum.”

Peki, bu mümkün mü? Ayşegül, Rachel ve Aaron gibi olabiliyorsak,  İnanıyor ve sabrediyorsak mümkün.

Ayşegül Ezgi Eygi

Ruhun şad. Mekânın cennet olsun.

Selam ve Sabırla…07.09.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?