25 Temmuz 2024 Perşembe

İslam’ı Yaşayanlar Cihad eder, mustazafların yanında yer alır

 İslam’ı Yaşayanlar Cihad eder, mustazafların yanında yer alır

Veysi ERKEN Dr.

Allah “Size ne oldu da Allah yolunda ve “Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!” diyen çaresiz erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz? İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise bâtıl dava uğrunda savaşırlar. Şu halde şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphe yok ki şeytanın planı (tuzağı) daima zayıftır. Nisâ 75-76” diye mümin, Müslüman ve insan olanı ikaz ediyor.

Evet.

Gazze’ye ve Gazze’lilerin tepelerine binlerce ton bomba yağıyor. Aylık veya günlük değil neredeyse her saat haydutlar bombaları yağdırıyor, Gazzeliler parçalanıyor, etrafa savruluyor. Her yer enkaz-ı beşere dönmüş oluyor. Kadınlar, ihtiyarlar, çocuklar, mustazaflar yardım bekliyor, kendileri için savaşacak, cehd edecek yöneticileri ve müminleri bekliyor.

Heyhat.

Yöneticiler “lâl” kesilmiş, cehd sıfırlanmış.

Müminlerden -özür sahibi olanlar dışında- oturup kalanlar, malları ve canlarıyla Allah yolunda cihad etmekte olanlara eşit olamazlar. Allah, malları ve canlarıyla cihad edenleri, derece bakımından oturanlardan üstün kıldı. Gerçi Allah bütün müminlere o güzel geleceği vaad etmiştir, ama mücahidleri -çok büyük bir karşılıkla- oturanlardan üstün kılmıştır. Nisâ-95” cihat edenlerin derece olarak üstünlükleri belirtildiği halde evde oturma ve yakınma arş-ı âlâya yükselmiş.

Bilinmelidir ki, Gazze’deki katliama sessiz kalan yöneticiler, kadınların, çocukların ve ihtiyarların yardımına koşmayanların, yetkililerin hepsi bu vahşetten sorumludur.

Şeyh Şamiller, Osman Baturlar, Ömer Muhtarlar sorumluluklarını gereğini yaptılar. Allah yolunda gereğini yaptılar. Günümüzdeki yöneticilerden de aynı mücadeleyi bekliyoruz.

Merhum Ömer Muhtar “Allah bana küffara karşı cihad emretti. Ben ibadeti yerine getirdim. Zafer veya mağlubiyet beni alakadâr etmez O, Allah’ın bileceği iştir.”

Evet.

Etkili ve yetkili yöneticiler sizler de böyle yapınız. Siyonist haydutlar olan ABD’yi, İngiltere’yi, kışlaları olan İsrail’i, “Sicarii” ve “Sayanim” terör örgütlerini durdurmaya çalışınız, cihad ibadetini ifa ediniz, ettiriniz. Vazifenizi yerine getiriniz.

Bütün yönetimlere sesleniyorum. Haydutlardan, soykırımcılardan, işgalcilerden korkmayın.

Siyonist haçlı zihniyetinin haydutları olan Amerika, İngiltere, İsrail ve bütün batı/batıllardan korkmayın.

İman ediniz ve biliniz ki, iman ediyorsak Allah yanımızdadır. Yardımı ve fetih yakındır.

Şair korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak diyor.

Korku mümine yakışmaz.

Korkmayın bütün imkânları Gazze ve Gazzeliler için, kadınlar, çocuklar, ihtiyarlar ve mustazaflar için seferber ediniz. Sınırları ve limanları vatandaşa açınız. Müminler bütün imkânlarıyla yanınızda yer alacaktır. Bundan asla şüphe etmiyorum.

Gazze vatanımızdır, parçamızdır, ümmetindir, mazlumlarındır.

İllet ve hain olanlar hariç milletimiz Gazzelilere yardım için akın akın gidecektir. Buna inanıyoruz.

Ey yetkililer ve etkililer.

Yeter engel olmayın. Ömer Muhtar’ın tavrını sergileyiniz.

Gazze gözümüzün önünde yok ediliyor, insanlar katlediliyor ve bizler seyrediyoruz.

Yeter.

Yeter.

Bir saniye durmamak gerekir.

Sınırlar ve kapılar açılmalı ve halk bu vahşeti durdurmalı.

Allah’ın lütfu keremiyle insanımız ve dünyadaki vicdanlı insanlar bu vahşeti durdurmaya muktedir.

Yeter ki engel olunmasın.

Selam ve Sabırla… 25.07.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?