25 Temmuz 2024 Perşembe

Köpekler Gibi Oldular/ Benzeştiler/ Aynileştiler

 Köpekler Gibi Oldular/ Benzeştiler/ Aynileştiler

Veysi ERKEN Dr.

Umberto Eco "Tek başına bir köpekle yaşayan kimseleri alın bütün gün onunla konuşurlar, sonunda onun kendileri gibi olduğuna inanırlar, ama artık kendileri, onun gibi olmuşlardır; onu insanlaştırmakla öğünürler oysa aslında kendileri köpekleşmişlerdir” tespitinde bulunur ki doğrudur.

Hakikatte “insan” olan fıtratı gereği “insan” olarak kalmaya ve daha mükemmel olmaya çalışır.

Bir tasnife göre varlık âlemi hayvanlar, insanlar ve melekler olarak üçe ayrılır. Bu alemlerden inanan, tefekkür eden, akleden, tedebbür eden, tezekkür eden, düşünen “insan””dırve bu niteliklerinden dolayı eylemlerinden sorumlu tutulmuştur.

“İnsan” kendisine verilen niteliklerle yaratılışına ve fıtratına göre davranır ve amel ederse “eşref-i mahlûkat”  olma özelliğini korur, değilse en aşağılık olur “esfel”leşir.

Diğer iki âlemde yer alanlar fıtrat ve yaratılışlarının gereğini yaparlar. Eylemlerinde düşünme, seçme ve tercih nitelikleri olmadığından yaptıklarından sorumlu tutulmazlar, sadece görevlerini yaparlar.

Evet.

Umberto Eco "Tek başına bir köpekle yaşayan kimseleri alın bütün gün onunla konuşurlar, sonunda onun kendileri gibi olduğuna inanırlar, ama artık kendileri, onun gibi olmuşlardır; onu insanlaştırmakla öğünürler oysa aslında kendileri köpekleşmişlerdir” diyerek doğru tespitte bulunmuş ve insanların köpekleşebileceklerini, benzeşeceklerini, aynileşeceklerini aleni bir şekilde ifade etmiştir.

 Maalesef Türkiye’de ”köpek medeniyeti” oluşturulmaya çalışılmış ve kısmi başarı elde edilmiştir.

Siyonist haçlı zihniyetinin azgın azınlığı bunun için devrede ve bu sebeple saldırganlaşmaktadır.

İnsani, ahlaki ve İslami nitelikler ortadan kalkınca iki ayaklı mahlûka dönüş hızlanmakta, ademiyete yöneliş artmaktadır.

“Havf-ı Yezdan” sinelerden çekilmiş, köpekler ve ahlaksızlık kutsanır hale gelmiştir. Merhum Mehmet Akif bunu şu şekilde dillendirmiştir.

“Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır,

Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Yüreklerden çekilmiş farz edilsin havf-ı Yezdan'ın,

Ne irfanın kalır tesiri katiyen ne vicdanın.”

Küresel Siyonist haydutlar “insan”dan “ “havf-ı Yezdan”ın yok olmasını, her yönüyle “insan”lığını kaybetmesini, esfelleşmesini gaye edinmiş, şeytanlar topluluğudur.

Hâsılı kelam Türkiye’de olan biten budur.

Umulur ki, yetkililer, etkililer insanlığa, ahlaka yakışır ve uygun mevzuatı hazırlar, köpeklere benzeyenlere, benzeşenlere engel olur.

Selam ve Sabırla… 25.07.2024

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?