28 Ağustos 2024 Çarşamba

Bir millet İman ve ahlâk ile yaşar*

 “Bir millet İman ve ahlâk ile yaşar”*

 Veysi ERKEN Dr.

 

Merhum Alparslan Türkeş 1993 yılında yaptığı bir konuşmada *“Bir millet İman ve ahlâk ile yaşar. Bir milletin güçlü olması, insanların güçlü, kuvvetli olması her şeyden evvel İmanlı olmasına ve Ahlaklı olmasına bağlıdır. İmanını kaybeden ahlaksız bir toplum yıkılır gider. Müslüman Türk Milleti olarak, Türk Dünyası olarak, İslam Âlemi olarak birçok düşmanlıklarla karşı karşıyayız ama hepsinin başında gelen en büyük düşmanlar nelerdir...

 En büyük düşman imansızlık, ahlaksızlık ve cehalettir, cahilliktir. Her şeyden evvel temiz ihlâslı, gerçek imân ve ahlâk sahibi olmalıyız. Sağlam ahlak sahibi olmalıyız, bunun ile beraber cehaletten kurtulmalıyız. Eğitim ve öğrenim seferberliği yapmalıyız.”  https://www.youtube.com/watch?v=GNSwnw9rRxs diyordu.

Evet.

“Bir millet İman ve ahlâk ile yaşar” ve imansızlık ve ahlaksızlık sebebiyle çözülür, çöker, dağılır ve yok olur.

Ülkücüler bunun için “çağrımız İslam’da dirilişedir”, “Kanımız aksa da zafer İslam’ın” demişler ve “İ’layı Kelimetullah için nizâm-ı âlem” ülküsünü benimsemişlerdir.

Maalesef günümüzün Türkiye’sinde bu ilkeler, iman ve ahlak ilkeleri neredeyse ortadan kalkmış “İ’layı Kelimetullah için nizâm-ı âlem” ülküsü terk edilmiş, imansızlık ve ahlaksızlık insanların boyunu aşmıştır.

Milliyetçiyim, ülkücüyüm, milli görüşçüyüm, kısaca Müslüman’ın diyen herkesin, her kuruluşun, her Müslüman ferdin kendine, özüne ve İslam’a dönmesi, İslam’ı öğrenmesi ve yaşaması gerekir, şarttır, elzemdir, farz-ı ayındır.

Her ferdimizin “iman ve ahlak”la teçhiz olması gerekir ki, milletimiz ayakta dursun, güçlü olsun ve yaşasın.

Yaşama ölçüsü ve zemini bellidir.

Kendi yaşayışımızı Kur’an ölçütleriyle mukayese etmek ve yaşamakla mükellefiz.

İşin özü İslam’la İslamlaşmadır.

Gerisi teferruattır.

İslam imanı, şuuru ve ahlakına sahip olmayanlar ülkücü olamaz ve bu millete hayrı dokunamaz.

Acil bir eğitim ve yaşayarak yaşatma seferberliğine ihtiyaç vardır. Bu yapılmazsa nesillerin yok olmasına şahitlik edeceğiz.

Bilhassa kendini ülkücü olarak addeden, Kızılelması olan herkese diyorum ki, merhum Alparslan Türkeş’in konuşmasını hayatınızda tatbik edin.

Tekraren.

“Bir millet İman ve ahlâk ile yaşar. Bir milletin güçlü olması, insanların güçlü, kuvvetli olması her şeyden evvel İmanlı olmasına ve Ahlaklı olmasına bağlıdır. İmanını kaybeden ahlaksız bir toplum yıkılır gider. Müslüman Türk Milleti olarak, Türk Dünyası olarak, İslam Âlemi olarak birçok düşmanlıklarla karşı karşıyayız ama hepsinin başında gelen en büyük düşmanlar nelerdir... En büyük düşman imansızlık, ahlaksızlık ve cehalettir, cahilliktir. Her şeyden evvel temiz ihlâslı, gerçek iman sahibi olmalı ve ahlâk sahibi olmalıyız. Sağlam ahlak sahibi olmalıyız, bunun ile beraber cehaletten kurtulmalıyız. Eğitim ve öğrenim seferberliği yapmalıyız.”

Selam ve Sabırla… 28.08.2024

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?