29 Ağustos 2024 Perşembe

Gazze’deki Vahşeti Ölülere İşittiremeyiz

 Gazze’deki Vahşeti Ölülere İşittiremeyiz

Veysi ERKEN Dr.

Gazze’de, Filistin’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın muhtelif yerlerinde vahşet, katliam, işgal, sürgün, tecavüz ve soykırım devam ediyor.

İnsanım diyenlerin havsalası almıyor, tahammül edemiyor, söyleyebileceği kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Ve mazlumlar seslerini duyuramıyor.

Çünkü canlı zannettiklerimiz ölüdürler, sağırdırlar, kördürler.

Allah “Doğrusu bu Kur’an, İsrâiloğulları’na, üzerinde anlaşamadıkları pek çok şeyi açıklamaktadır. Şüphesiz o, müminler için bir hidayet rehberi ve bir rahmettir. Gerçek şu ki rabbin onların arasında hükmünü verecektir. O çok güçlüdür, her şeyi bilmektedir. O halde sen Allah’a güvenip dayan. Çünkü sen apaçık hakikat üzeresin. Bil ki sen ölülere işittiremezsin, arkalarını dönüp giderlerken sağırlara da çağrıyı duyuramazsın. Sen körleri yanlış yoldan doğruya yönlendiremezsin. Sen (çağrını) ancak âyetlerimize inanıp teslim olanlara duyurabilirsin. Neml-76-81

Evet.

Kur’an İsrailoğullarına, destekçilerine, uşaklarına ve “soykırım dini”ni oluşturanlara gerçeği açıklamaktadır. Ama onlar insan görünümlü şeytanlar oldukları için duymazlar, duymazlıktan gelirler, arkalarını döner giderler, kördürler onları yanlış yoldan çevirmek mümkün değildir.

Bu körlük, sağırlık ve canlı görünümlü ölülük onlara tabi olan münafıklara fazlasıyla sirayet etmiştir.

Münafık seciyeli alçaklar zümresidir.

Münafıklar Katliam, işgal, soykırım karşısında sessizdirler, suskundurlar.

Sıranın bütün mazlumlara gelmesini beklemektedirler.

Münafıklar susarak soykırım dini”ne mensup olduklarını teyit ederek soykırımın ortağı oluyorlar. Şeytanlara uyuyorlar.

Allah müminleri, inananları uyarıyor. “Ey iman edenler! Hep birlikte ve bütün varlığınızla İslâm’ın barış ve huzur iklimine girin. Şeytanın adımları ardınca gitmeyin; çünkü o, size apaçık bir düşmandır. Bakara-208”

Barış ve huzura karşı münafıklara, kulaklarını tıkayanlara, sırtlarını dönenlere ve kalpleri ölmüşlere bir şeyi anlatmak mümkün değildir.

“Boykot” çağrılarının yeterli yankı bulamaması bunun delilidir.

Milyarlarla ifade edilen Müslüman topluluk “münafık”laşarak “soykırım dini”ne uymasaydı İsrail denilen ABD’nin, İngiltere’nin ve diğer Siyonist yönetimlerin “kışlası” ve” katilleri” kısa zamanda çöküp yok olurdu.

Maalesef ölülere feryat ve figanı işittiremiyoruz.

Selam ve Sabırla… 29.08.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?