2 Ağustos 2024 Cuma

Onlar Sözlerinde Durdular

 Onlar Sözlerinde Durdular

Veysi ERKEN Dr.

Gerçek iman sahibi olan Müslümanlar daima sözlerinde durur. Tarihi seyir içinde durum hep böyle olmuştur.

Şeyh Şamil’den Osman Batur’a, Alparslan’dan Fatih’e, Abdulaziz Rantisi’den Muhsin Yazıcıoğlu'na, Ömer Muhtar’dan İsmail Heniye’ye ve milyonlarcası hep imanlarının gereğini ifa etmişler ve sözlerinde durmuşlardır.

Sözünde duran mümin muvahhidleri Allah; “İçinizden Allah’ın lutfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır. Müminler düşman kuvvetlerini karşılarında görünce, “Bu, Allah’ın ve resulünün bize vaad ettiği durumdur, Allah ve resulü hep doğru söyler” dediler; bu onların ancak imanlarını ve teslimiyet duygularını ­arttırdı. Müminlerden bazı kimseler Allah’a verdikleri sözü yerine getirdiler, kimileri onun yolunda can verdiler, kimileri de ecellerini bekliyorlar; (vaadlerini) asla ­değiştirmediler. Ahzâb, 21-23” diye tavsif eder.

Bu vasıflarla bezenmek ve sadakat ile verilen sözleri ifa etmek herkesin değil, er kişilerin harcıdır.

Dün olduğu gibi “Habil ruhlularla kabil ruhluların, insan olanla şeytanlaşanların, müminlerlere kâfir/münafıkların mücadelesi devam edecektir.

Önemli olan muvahhid müminler olarak Allah’a verdiğimiz sözde durmaktır. Biliyor ve inanıyoruz ki, bizler seferle sorumluyuz, zaferi takdir eden Allah’tır.

Bizle cihadla görevliyiz.

Cihat Allah için meşru olan her yol ve yöntemle yapılır. Ayetlerde “Ey iman edenler! Sizi, elem verici azaptan kurtaracak bir ticareti size göstereyim mi? Allah’a ve resulüne iman edersiniz, Allah yolunda mallarınızla ve canlarınızla cihad edersiniz. Bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. O sizin günahlarınızı bağışlar, sizi altından ırmaklar akan cennetlere, adn cennetleri içindeki güzel köşklere koyar. İşte büyük kurtuluş budur. Hoşunuza gidecek bir şey daha var: Allah’ın yardımı ve yakın bir fetih! Haydi, müminleri müjdele. Saff;10-13”

Şimdi ve her zaman verdiğimiz sözde durma zamanıdır.

Tıpkı sözlerinde duran Şeyh Şamil, Osman Batur, Alparslan, Fatih, Yavuz, Abdulaziz Rantisi, Muhsin Yazıcıoğlu, Ömer Muhtar, İsmail Heniye ve milyonlarcası gibi.

Selam ve Sabırla…02.08.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?