2 Ağustos 2024 Cuma

Esfeller/aşağılıklar En'am/Hayvan Gibidir

 Esfeller/aşağılıklar En'am/hayvan Gibidir

Veysi ERKEN Dr.

Gazze’de ve dünyanın muhtelif yerlerinde sürdürülen katliam, vahşet, işgal ve soykırımlar karşısında kalbi titremeyen, gözleri yaşarmayan iki ayaklı, şerefsiz ve ahlaksızlar şeytanlıklarını her yerde ve her kılıkla icra etmeye devam ediyorlar. Ahsen-i takvim (en güzel) mahlûkat olarak yaratılanların bir kısmı “esfel”leşti. Ayetlerde, “Şüphesiz biz insanı en güzel biçimde yaratmışızdır. Sonra onu aşağıların aşağısına (esfel-i safilin) indirdik. Tin-4-5”

Esfelleşenlerin, şeytanlaşanların istismar etmedikleri konu yoktur.

Bu tipleri akletmedikleri, tedebbür etmedikleri, tezekkürden uzak durdukları, taallüle ilgileri olmadığı için Allah cc. şöyle tavsif ediyor “Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır. A’râf-179

Bu esfelleşmiş mahlûkat en aşağılık derekede olduklarından hayvan gibi bile davranamazlar. “Kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler.” Vahşet ve soysuzlukta hayvanlar onların yanında temiz ve masum kalır.

Sokaklara salınan ve insanların ölümlerine sebeb olan hayvanlar, kuduruk iki ayaklı esfellerin istismar malzemesi yapılıyor, her gün vahşice katledilen, topraklarından, vatanlarından uzaklaştırılanlar esfellerin akıllarına bile gelmiyor. Kanaatime göre sokak köpeklerinin tamamını bu esfellere zimmetlemek lazım, sahiplenmeyenleri köpeklerle birlikte tecridi şarttır.

Tabii ki bunlar esfel mahlûkat oldukları için onlardan hiçbir konuda hayır beklenmez.

Esfel mahlûkat bilinmelidirler ki, zararlarından emin olunsun.

Sıfatı, konumu, mevkii,

Unvanı ne olursa olsun bu esfellerin ekseriyeti aynı zamanda “münafık” ve “müfsit” karakterlidirler.

 Her kılıkla İslam’a, Müslüman’a saldırırlar, ülkelerde iyi yönde olan gelişmeleri durdurmaya, ahlaksızlığı ve edepsizliği yaymaya çalışırlar.

Çoğu Siyonist haçlı zihniyetinin paralı veya parasız ajanlarıdır.

Mümin ferasetlidir.

Bu esfelleri faş edelim ki, ülkemiz ve dünya huzur bulsun.

Selam ve Sabırla… 02.08.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?