26 Ağustos 2024 Pazartesi

Gazze İçin Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek

Gazze İçin Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek

Veysi ERKEN Dr.

Bir zamanlar herkesin, özellikle heyecanlı ve ülküsü olan gençlerin dilinde “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” ifadesi yankılanıyordu.

Evet bu söz doğruydu ve haksızlık, zulüm, vahşet, cinayet, soykırım susulmamalıydı.

Susmak sıranın kendisine beklemeyi, katliamcılara ortak olmayı ifade ediyor. H Hz. Muhammed Mustafa’nın sav “Haksızlık karşısında susan dil şeytandır”, Hz. Ali r.a. “Haksızlık karşısında susanlar hem haklını hem de şerefini kaybeder” tembihatında bulunmuştu.

Evet Gazze’de işlenen vahşet karşısında sessiz kalanlar sıranın kendilerine geleceğini bilmeliler. Lübnan, Suriye, İran ve ekonomik olarak Türkiye’ye yöneltilen saldırılar bunun göstergeleridir.

Unutulmamalıdır ki “soykırım dini”ni oluşturan Siyonist haçlı zihniyeti vahşetten, katliamdan, ahlaksızlıktan, soysuzluktan asla vazgeçmez.

Onun için diyorum ki, şimdi susmak, hatta konuşmak zamanı değil harekete ve eyleme geçme zamanıdır.

“Gazze için konuşmak zamanı değil, harekete geçme zamanıdır” http://veysierken.blogspot.com/2024/02/gazze-icin-konusmak-zaman-degil.html başlıklı yazıma bir okuyucu şu ifadeyle katkıda bulundu. “İslam ülkeleri liderleri veya en azından 1 bakan olmak üzere insani yardımla beraber hepimiz birlikte Gazze’ye giriyoruz desin ve yapılacak saldırıyı savaş sebebi sayarız desinler bakalım İsrail ve destekçileri ne yapacaklar, hiçbir şey yapamazlar. Tabii ki benim söylemim İslam ülkeleri ve Müslüman başkanları için…”

Aynen katılıyorum ve kendisine Allah razı olsun diyorum.

Evet, sessiz kalmamak, susmamak ve harekete geçmek farzdır.

Sessizlik ve suskunluk soykırımcıların, “soykırım dini”ni oluşturan Siyonist haçlıların suçuna iştirak olmaktır.

Sırayı beklemektir.

Hamas defalarca haykırdı. Gazze ölüyor, Gazzeliler soykırıma uğratılıyor. Uyanın ve sessiz kalmayın, sesinizi ve eyleminizi yükseltin diye.

Aylar öncesinden HAMAS İSLAM ÂLEMİNE ÇAĞRIDA bulunmuştu. Yapılan açıklamada, “Arap Ligi’ni, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni Filistin halkını yerinden etmek amacıyla Refah’a soykırım yapılmasını önlemek için acil ve ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz” sesinizi yükseltin, eyleme geçin diyordu. https://www.haber7.com/dunya/haber/3389941-hamastan-son-dakika-abd-aciklamasi-tum-islam-alemine-cagri-yaptilar

Suskunluk ve katliam devam etti.

Vahşet, katliam, işgal, soykırım dahada yaygınlaştı.

Bu kadar sessizlik ve suskunluk hangi Müslüman’ın zihnini, vicdanını, ahlakını kanatmıyor, bu kadar mı harab olduk.

Liderler dipdiri meyyitler mi, yoksa köleler mi?

Bilinmelidr ki susma ve  durma vakti geçmiştir, sıra başka yerlere, Lübnan’a, Suriye’ye, Ürdün’e, Mısır’a ve bilhassa Türkiye’ye gelmiştir..

Vakit geçti, saniye kaybedilmeden sesin yükseltilme ve harekete geçme vaktidir.

Gazze, Filistin, Doğu Türkistan ölüyor.

Sessiz kalan etkili ve yetkililer soykırımcılar kadar suçludur.

Suç ortaklığından vazgeçilme zamanıdır.

Tabii ki Müslüman liderler ve yetkililer içindir.

Cesur yüreklilere, vicdanlılara, ahlaklılara ihtiyacımız vardır.

Hâsılı kelam; Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Afrika’da devam eden vahşete, soykırıma, katliama, işgale, sürgüne sessiz kalmak suça ortak olmaktır.

Suça iştirak etmeyenler, etmek istemeyenler; dini, dili, mezhebi, meşrebi, cinsiyeti ne olursa olsun vicdanı olan herkes sessiz kalmamakta, haykırmakta sesini yükseltmekte ve mazlumlara yardım etmeye çalışmaktadır.

Ses vermeyenler vicdansızlar, iki ayaklı şeytanlar, Siyonistlerin uşakları, moiz cohenlerin torunlarıdır. Katillerin, vahşilerin, soykırımcıları ortaklarıdır.

Evet.

Katillerin ortakları ve piyonları olan sanatçı, akademisyen, futbol kulübü, sanayici, yazar, gazeteci vs kılıklı etki ajanları sessizlik için görevlerini ifa ediyor.

Ve.

Sessiz kalmamız için çırpınıyor.

Şimdi sessiz kalmamak, susmamak, Moiz Cohenlerin torunlarını sevindirmemek ve harekete geçmek zamanıdır.

Selam ve Sabırla…26.08.2024

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?