5 Ağustos 2024 Pazartesi

Siyonizm Dünyayı Enkaz Yığınına Çevirmeyi Amaçlar

 Siyonizm Dünyayı Enkaz Yığınına Çevirmeyi Amaçlar

Veysi ERKEN Dr.

Siyonizm’in ne olduğunu Yahudi kimlikli olanlardan öğrenmekte fayda vardır. Maalesef içimizde olup Siyonistleşmişlerden gerçeği öğrenmemiz mümkün değildir. İçimizdekiler münafık ve müfsit seciyeli olduklarından Siyonizm’i Siyonistlerden daha fazla savunur hale dönüşmüşlerdir.

Gılad Atzmon Yahudi olduğu halde Siyonizmlin yıkıcı yakıcı bir anlayış olduğunu “Göçebe Kimlik”* isimli kitabında izah eder.

Konuyu anlamamıza yardımcı olan ifadeleriyle yetinelim.

“Siyonizm, yeni bir hareket olmadığı gibi aynı zamanda, yekpare bir ideolojik hareket de değildir. Aslında, şu çok basit soruları cevaplamak bile neredeyse imkânsızdır: Siyonizm neyi hedefliyor?

Lideri kim?

Orta-doğudaki İsrail menfaatleri vizyonu ile yeni Amerikan yüzyılı projesinin arkasındaki mimarlar arasında doğrusal bir ideolojik devamlılık var mıdır?

Gazze’de terörle savaş adına Filistin halkına işlenen suç ile “Demokrasi” adına Irak halkına karşı işlenen suç arasında bir devamlılık var mıdır? Bununla birlikte Yahudi ideolojisi ve Siyonizm arasında bir sınır çizgisi bulmak da zordur. Burada, büyük ölçüde üst üste geçmiş kimlikleri ele almaktayız.

Daha önce belirttiğim gibi Siyonizmlin konusunu her bir ögesinin bütün sistemin idamesine katkıda bulunduğu bir organizma bağlamında ele aldığımızda anlayabilmemiz mümkündür.

Siyonist ağ içinde net bir hegemonya yapısına gerek yoktur. Böylesi bir ağda, her öge rolüne uygun hareket etmektedir. Ve gerçekten Siyonizmlin başarısı “bütünün, kendisini oluşturan parçalarının toplamından daha büyük” olması ile açıklanabilir. S.87-88

“Siyonizm’in hedefi, bir dünya jandarma gücü ve Yahudi çıkarlarının bir sonucu olarak -İngilizce konuşan- imparatorluk ile birlikte yeni bir “dünya düzeni” kurmaktır. S.88

“Yahudilik ve Yahudi-olmaklık farklı kategorilerdir. Yahudilik, değişmeyen bir dini öz iken, Yahudi-olmaklık, sürekli bir değişim içinde olan dinamik bir kategoridir. Aslında, Siyonizmlin durumu tam da budur. Siyonizm, Yahudi-olmaklığın dinamik bir devamlılığıdır, ırkçıdır, dışlayıcıdır, üstünlükçüdür ve benmerkezcidir ama Yahudi değildir.” S.88

“Siyonizm, diğerlerinin yok edilmesidir.” S.97

“Getto, geçmişteki Yahudiler için bir hapishane değil, bir sığınaktı… Gettoda yahudinin kendi dünyası vardı. Getto, onun için, mutlu bir yuvanın ahlaki ve manevi değerlerine sahip emin bir sığınaktı” s.97.

“Yeni Yahudi gettosu aslında, Ortadoğuyu enkaz yığınağına çevirmeyi yetecek nükleer silahlar ile dolu bir düşman kalesini temsil etmektedir. S.99”

Bu bilgiler siyonizmi ve süregelen vahşeti anlamamıza yetmektedir.

Umulur ki, vicdanlı ve insan olan Siyonistleri her alanda durdurmaya ve insanlık hayatından çıkarmaya çalışır.

Selam ve Sabırla… 05.08.2024

 

*Gılad Atzmon, Göçebe Kimlik, Yahudi Kimlik Siyaseti Üzerine Bir İnceleme, Mana Yayınları, 2. Baskı, İstanbul, Ekim-2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?