15 Ağustos 2024 Perşembe

Köpekler CHP’ye zimmetlendirilsin

 Köpekler CHP’ye zimmetlendirilsin

 Veysi ERKEN Dr.

Sokaklarımız terk edilmiş köpeklerle doludur hala. Bir düzenleme yapılmış. Yeterli olmadığı halde malum zihniyete mensup olan “insan” düşmanları yeterli olmayan düzenlemenin iptali için çalışıyorlar.

Yazar olduklarını iddia eden bir taife “kardeşime dokunma” diye bir bildiri yayınlamış.“Kardeşime Dokunma” başlığıyla yayınlanan basın açıklaması ve imzacılar şöyle: https://www.odatv.com/guncel/130-yazardan-meclise-sokak-hayvanlari-icin-cagri-120058542 CHP yönetimi de iptal için anayasa mahkemesine başvurmuş. Haber şu. “Peş peşe katliam haberlerinin ardından harekete geçildi: İptal başvurusu yapılacakhttps://x.com/gazetesozcu/status/1823683418862854401

İnsanın yaşama hakkını hiç sayan bu taifeye ve bütün yetkililere sesleniyorum.

Köpekleri bu kadar sevdiğinize ve öncelediğinize göre onları sahipleniniz, size zimmetlendirilsinler, her türlü imkânı sağlayınız, villalarınızda besleyiniz, en kaliteli yemeklerle besleyiniz, lüks tuvaletler yapınız.

Yetkililere ve kanun koyuculara da şunu söylüyorum. Bütün köpekleri CHP’ye ve hak adı altında köpek savunuculuğu yapanlara zimmetleyiniz, kanuni düzenlemeler yapınız, sahiplemeyen CHP yönetimini cezalandırınız ve toplumun güvenliğini sağlayınız.

İnsan hayatını ve huzurunu hiçe sayan taifeye ve CHP yönetimine diyorum ki, maskelerinizi çıkarınız, istismarı bırakın, bütün sokak köpeklerini sahiplenin ve toplumun huzurunu ve güvenliğini bozmayın.

Malum söz “insanı yaşat ki devlet yaşasın”.

Anlaşılan sizi “insan”ı yaşatma derdiniz, niyetiniz ve ameliniz yok. Bari köpeklere sahip çıkınız, villalarınızda yaşatınız ki, sizinle mutlu olsunlar, sizleri mutlu, huzurlu ve güvenli kılsınlar.

En kısa zamanda sizden icraat bekliyoruz.

Selam ve sabırla… 15.08.2024

 

Not: Köpekleri istismar eden taifeye ve CHP’ye 1932 yılında yapılan düzenlemeyi hatırlatırım. İşte o dönemde köpeklerle ilgili yapılan düzenleme;“Sıhhat ve İçtimai Muavenet Vekâleti’nin (Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı) yayımladığı “köpeklere karşı ittihaz edilecek tedbirler” hakkındaki genelgede (tamim) şu maddeler yer alıyor:

Sahipsiz olan bütün köpekler itlaf edilecektir.

Şehir ve kasabalar dâhilinde beslenen sahipsiz köpekler, hiçbir surette başıboş olarak mahalle arlarında, çarşı ve pazarda dolaştırılmayacaktır. Dolaştırmak isteyenler hayvanın ısırmasına mahal bırakmamak üzere ağız ve burnuna maske takmaya mecbur tutulacaklardır. Bu hususun şehir ve kasabalar dâhilinde belediyeler tarafından neşir ve ilanı ile şiddetli murakabe edilmesi ve muhalif hareket edenler hakkında belediyece ceza tatbik edilmesi icap eder.

Maskesiz görülecek köpeklerin itlaf edileceği de halka tefhim edilecek (duyurulacak) ve bunu müteakip maskesiz dolaştığı görülen köpekler itlaf edilecektir.

Köylerde bulunan sahipli köpekler gündüzleri bir mahalde bağlı olarak bulundurulacak ve ancak geceleri bekçilik işini görebilmeleri için serbest bırakılacaklardır. Bu mecburiyet köy ihtiyar heyeti vasıtası ile bütün köylülere tamim edilecek ve mecburiyete riayet etmeyenlerin köpekleri itlaf edilecektir.

Köpeklerin itlafında kullanılacak zehir masrafı şehir ve kasabalar belediyelerine aittir, Bununla beraber zaruret hissedilecek olursa ve makamı vilayetçe lüzum gösterilirse Vekâletimizce sâri (bulaşıcı) hastalıklar tahsisatında muavenette bulunulacaktır. Mahallince münasip görülen yerlerde başıboş kopeklerin kurşunla itlafı daha ameli olur. Tamim muhteviyatının dikkatle takip ve tatbiki ashabının temini ve vilayet dâhilinde bu hususta yapılan icraat hakkında Vekâlete peyderpey malumat verilmesi ehemmiyetle rica olunur.” https://www.haber7.com/guncel/haber/3426949-ataturkun-1932-yilinda-yayinladigi-sokak-kopegi-genelgesi-sorun-boyle-cozulmus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?