14 Ağustos 2024 Çarşamba

Zorda Başarı, Gevşeklikte Hezimet Vardır

“Zor”da Başarı, Gevşeklikte Hezimet Vardır

Veysi ERKEN Dr.

Zorluklar ve yokluklar “başarı”yı daha kolay sağlar. “Zor” insanı dirençli yapar, arayışlara ve icadlara yol açar.

Nice zaferleri “zor”luklar, “yok”luklar içinde olanlar kazanmıştır. Başarı ve icadlar için “iman ve cihad” şuuru yeterlidir. “iman varsa imkan vardır”. Alah “Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz.  Âl-i İmrân- 139” buyurur.

Gazze bunun son misallerinden birisidir. Çirmen zaferini, Şeyh Şamil’in direnişini, Osman Batur’ların mücadelesini, Heniyeleri, Ömer Muhtarları düşünün hep zorluklar, başarılar ve zaferler akla gelir.

Unutulmamalıdır ki, zorluklar kolaylığa, başarıya, zafere gebedir. Yeter ki, inanalım, gayret edelim, cihad edelim. Ayetlerde Demek ki zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Evet, doğrusu her güçlüğün yanında bir kolaylık var. O halde önemli bir işi bitirince hemen diğerine koyul. Ve yalnız rabbine yönel. İnşirah 5-8 buyrulur.

İnanarak, direnerek, gevşemeden ve ihtilafa düşmeden mücadele edebilirsek müşrikleri, münafıkları, kâfirleri, Siyonistleri ve uşaklarını dağıtacağız, yok edebileceğiz biiznillah. Andolsun, Allah, izniyle, onları (müşrikleri) kırıp geçirdiğiniz sırada size olan va’dini gerçekleştirdi. Nihayet sevdiğiniz şeyi (zaferi) size gösterdikten sonra, za’f gösterdiniz. (Peygamber’in verdiği) emir konusunda tartıştınız ve emre karşı geldiniz. İçinizden dünyayı isteyenler de vardı, ahireti isteyenler de. Sonra sizi denemek için onlardan yüzünüzü çevirdi. (Kaçıp hezimete uğradınız. Buna rağmen) sizi bağışladı. Allah, mü’minlere karşı çok lütufkârdır. Âl-i İmrân-152” ayetini ve yol göstericiliğini unutmayalım. Siyonistlerin vahşetine, soykırımına karşı ümmet olarak gereğini yapalım. Boykotla ve her yöntemle vahşeti durduralım. İbrahim Karagül’ün ifadesiyle Öyle korkunç örneklerle yüzleşiyoruz ki; İsrail'e yönelik her tür saldırı mübarektir! https://x.com/ibrahimkaragul/status/1823472198729728050 gerçeğini bütün zorluklara ve yokluklara rağmen dünyaya gösterelim.

Selam ve Sabırla… 14.08.2024

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?