23 Temmuz 2011 Cumartesi

Hemen Şimdi Yapılması Gerekenler

Hemen Şimdi Yapılması Gerekenler

Veysi ERKEN

Kriz lobisinin ile faiz lobisi el ele tutuşup ülkemizi kargaşaya sürüklemek için gayret sarf ettiği bu dönemde iktidar tarafından hızlı bir şekilde yapılması gereken icraatlar bulunmaktadır.

İktidarın meclisten aldığı yetki ile hiç vakit geçirmeden yapması icap eden işlerin başında ahlaki, ekonomik ve siyasi terörü asgariye çekecek düzenlemelerdir.

Bu düzenlemeleri kısaca şu şekilde sıralayabiliriz.

Öncelikle iç güvenlikten sorumlu birliklerin tek çatı altında toplanması gerekir. Emniyet iç güvenlikten sorumlu olmalı ve teröristlere karşı donanımı yüksek bir şekilde mobilize edilmelidir.

İç güvenlikten emniyet sorumlu hale getirilirse ordu ile ilgili düzenlemeler rahatlıkla yapılabilir. Ordu dış güvenliğimizi sağlayacak kapasitede, sayıda ve donanımda olmalıdır. Dış operasyonlar için hazırlıklı hale getirilmelidir.

Buna dayalı olarak asker sayısı azaltılarak profesyonel askerlik çalışmaları hızlandırılmalı, entegre sınır güvenliği yönetimi ve birlikleri devreye sokulmalı ve bunun finansmanı için “bedelli askerlik” hemen devreye sokulmalıdır.

Hükümetin acil olarak harekete geçmesi gereken bir diğer konu ahlaki terörü ve şiddeti engelleyici hukuki düzenlemeleri yürürlüğe koymaktır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken husus ahlaki terörün ve şiddetin engellenmesidir. Şiddet ve terör kocadan olabildiği gibi, babadan, anadan, kardeşten, kadından da olabilir.

Düzenleme, şiddet ve ahlaki terör kimden gelirse gelsin önleyebilecek tarzda olmalıdır.

Acil yapılması gereken bir diğer iş Anayasa taslağının kamu görüşüne sunulmasıdır. Bilinmelidir ki, metinler tartışılır ve geliştirilir. Göründüğü kadarıyla muhalefet partilerinden katkı gelmez. Sorumluluk iktidar partisine aittir.

En önemli konulardan birisi de derin çetenin basın ayağına ve finansörlerine el atılmasıdır. Siyasi terör bu şekilde daha rahat engellenebilir. Faiz lobisinin bu işin içinde olduğu öngörülebilir bir durumdur.. Derin çete ülkemizi mali krize sokmaya çalışmakta ve kendi elemanlarını kurtarmaya gayret sarf etmektedir.

Bu oyun mutlak anlamda bozulmalıdır.

Hemen yapılması gerekenlerden Anayasa düzenlemesi hariç diğer konular KHK ile halledilebilir. Meclis hükümete KHK çıkarma yetkisi verdiğine göre hiç vakit kaybedilmemelidir.

Mobil birlikler, bedelli, asker sayısının azaltılması, şiddetin ve ahlaki terörün engellenmesi konuları hemen çözüme kavuşturulması gerekir. KHK’larla hemen düzenlemeler yapılmalıdır.

Geç kalmak ülke insanına zaman kaybettirmektir.

İktidarın buna hakkı yoktur.

Zira millet sorunları çözmek için iktidar partisine yüzde elli destek vermiştir.

Selam ve Sabırla….. 23.07.11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?