12 Haziran 2012 Salı

Değer Kazandırma Yolu: İstiklal Yolu

Değer Kazandırma Yolu: İstiklal Yolu

Veysi ERKEN

İnsana değer katmanın ve kazandırmanın en etkin ve kestirme yolu değerleri yaşamaktır. “En iyi nasihat yaşamaktır” sözü bunun en iyi tanımlamasıdır.

Mayıs ayının sonunda değerler şehrimizde değerler eğitimi projesi başlatıldı. Akabinde Haziran ayının 6-9 tarihleri arasında altıncı defa İnebolu- Kastamonu arasında “İstiklâl yolu” yürüyüşü gerçekleştirildi

Yürüyüş faaliyetleri güzeldir. İnsanları zinde tutar. Gördüğüm manzara ötesinde yapılabilecek şeyler vardır.

“İstiklal yolu” değerlerimizi yaşama ve yaşatma vasıtası haline getirilebilir. Değerler eğitimi projesi kapsamında İstiklal yolu bütün yönleri ile ele alınabilir ve genç nesillere benimsetilebilir.

İlk etapta İstiklal yolu denilen güzergâhın başlangıç ve bitiş vilayetleri arasında bir koordinasyon sağlanarak bu yolda gerçekleşen faaliyetler ve bu yolda kahramanlıklar sergileyenlerin hayatları gençliğimize mal edilebilir.

Esasında bu yolda gerçekleşen her faaliyet fedakârlık, sevgi, merhamet, isar, özgürlük, v.s. gibi değerlerin yaşanmasıdır.

Bu yolda nice Şerife bacılar mallarıyla ve canlarıyla fedakârlıklarda bulunmuşlardır. Bu değerler sayesindedir ki, işgal kuvvetleri durdurulabilmiş ve geniş Anadolu coğrafyasının işgalden kurtarılması mümkün olmuştur.

Artık herkesin bildiği bir gerçek vardır. Japonlar kendi değer ve yaşanmışlıklarını çocuklarına Hiroşima ve Nagazaki facialarıyla benimsetmekte olduklarıdır.

Tarihimiz Japon tarihi ile mukayese edilemeyecek kadar fedakârlık, azim, merhamet, isar ve özgürlük değerlerinin yaşanmışlıklarıyla doludur.

İstiklal yürüyüşü konusunu bu bağlamda ele aldığımızda bu faaliyet insanımıza ve Kastamonu’muza değer kazandıracak.

Önemli olan faaliyetin içini doldurmadır.

Sadece İnebolu-Kastamonu arasında yürüyüş düzenlemek değerlerimize değer katmaz. Faaliyet üç gün ile sınırlandırılmamalı ve bu yolda gerçeklen her fedakârlık, sevgi, merhamet ve özgürlük mücadelesi adım adım gönüllere nakşedilmelidir.

İstiklal yolu değerleri mahalli olmaktan çıkarılmalı ve yurt sathına yaygınlaştırılmalıdır.

Hatta imkân bulunursa evrenselleştirilmelidir.

İstiklal yolu hayra, vefaya, sevgiye, değere vesile olmalıdır. Unutulmuşlar ve unutturmalar bitirilmelidir.

Bilgi güçtür.

Değer yaşanırsa daha büyük güçtür.

Değerler yaşanmazsa millet değersizleşir.

İşte değerler eğitimi için bir fırsat.

“İstiklal yolu” istiklalimize matuf değerlerimizin yaşaması ve yaşatılması vesilesi olsun.

Selam ve Sabırla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?