29 Mayıs 2019 Çarşamba

Kastamonu Üniversitesinde Yeni Dönem


Kastamonu Üniversitesinde Yeni Dönem

Veysi ERKEN

            Yaklaşık yedi buçuk senedir Kastamonu Üniversitesinde görev yapmaktayım. 2006 yılında Kurulan üniversitede 2011’in ikinci yarısına kadar ciddi bir gelişme olmadığı gibi gerileme olduğu söz konusudur.
            Sayın Seyit Aydın beyin rektör olarak atanmasından sonra üniversitede ciddi bir gelişim söz konusu olmuştur. Aynı dönemde kurulan üniversitelerle mukayese edilemeyecek kadar gelişim ve pozitif yönde değişim olmuştur.
            Bu dönemde 66 olan öğretim üyesi sayısı dört yüzü bulmuş, toplam akademik personel sayısı 820’ye ulaşmıştır.
            Aynı dönem içerisinde fakülte sayısı üçten on üçe, yüksek okul ve enstitü sayısı  ikiden üçe, meslek yüksek okulu yediden on üçe baliğ olmuştur.
            Yine bu dönemde öğrenci sayısında büyük artış olmuş ve altı bin civarında olan öğrenci sayısında toplamda 33163’e ulaşılmıştır. Bu artış beş kat civarındadır
            Tabii ki, bunun yanında fiziki gerçekleşmeler olmuştur.
            Bütün bunların yanında elbette ki, noksanlıklar da söz konusudur. Zira yönetim faaliyetlerinin olduğu her yerde eksiklikler de olacaktır.
            Sayın Seyit Aydın döneminde Kastamonulu holding sahiplerinin üniversiteye sahip ve destek çıkmadıklarını hep müşahede ettim.
            Belki daha çok iş yapılabilirdi.
            Umarım ki, yeni rektör Sayın Ahmet Hamdi Topal döneminde üniversitenin gelişimi hızlanarak devam eder ve üniversite “yeryüzü üniversitesi” sıfatıyla hakkıyla topluma ve insanlığa hizmet eder.
            Bunun için yapılması gereken ilk işin Kastamonulu zenginlerin kısa sürede yardımda bulunması ihtiyaç duyulan fiziki yatırımların gerçekleştirilmesinin sağlanmasıdır.
            Teknokennt, fakülte binaları, yurtlar, personel için TOKİ marifetiyle konut ilk akla gelen yatırımlardır.
            Umarım ki, bu yatırımlar yeni rektör Ahmet Hamdi Topal bey döneminde Kastamonulu zenginlerin katkısıyla kısa sürede hayata geçer.
            Hasılı kelam;
            Kastamonu Üniversitesine başladığımda meramımı şu şekilde ifade etmiştim.
            “Kastamonu Üniversitesi Her yerde, Her yer Kastamonu Üniversitesinde”
            Bu hayalim kısmi olarak gerçekleşti ve özellikle farklı ülkelerden Kastamonu Üniversitesine yüzlerce öğrenci ve öğretim üyesi geldi.
            Evet,
            Kastamonu Üniversitesinde yeni bir dönem başladı.
            Yeni Rektörümüze cenabı Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum.
            İnşallah başarı çıtasını yüksek tutar ve üniversitenin ”yeryüzü” nde öğrencisine kazandırdığı bilgi, beceri ve ahlaki faziletleriyle bir numara haline getirir.
            Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?