10 Ocak 2011 Pazartesi

Birliğimizi Güçlendirecek Teklif

Birliğimizi Güçlendirecek Teklif

Veysi ERKEN

Ülkemizde birliği tesis etmenin ancak ortak değerlerle mümkün olacağını siyasiler anlamaya başladı diye düşünüyorum.

Bırakın dini sohbetlerden haz duymayı “İslam” kelimesini duyunca ürken politikacılar partililerini “dini sohbetlere yönlendirmeyi düşünür hale gelmiş. En ilginci “la dini” olan bir geleneğin en üst yöneticileri konuşmalarında örnekler vererek “Allah’a şirk koşmak”tan bahseder hale gelmişler.

Bunlar bence güzel gelişmeler. Umarım ki, bunlar kalıcı hale gelir ve bahsi geçen kesimler İslam’la İslamlaşır hale gelirler.

Türkiye’de yaşayanların huzuru için buna ihtiyaç var.

Bugünlerde siyasilerden duyduğum güzel sözlerden biri de Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Yalçın Topçudan geldi. Topçu konuşmasında hem “dil”lerden hem de farklı illere aidiyeti olanların evlenmelerinden bahsetti. İşte o konuşmanın satır araları:

“Türkiye'de sık sık gündeme gelen iki dil tartışmalarına değinen Topçu, herkesin anadilini konuşması gerektiğini, ancak Türkiye'nin resmi dili Türkçe olduğunu ve herkesin buna sımsıkı sarılması gerektiğini belirtti. "Türkçe bizim halatımızdır, herkesin buna sarılması gerekir" diyen Topçu, "Kimsenin anadilini konuşmasında bu ülkede kimse gocunmuyor. Aslına hepimizin hep beraber Arapçayı öğrenmemiz lazım. Vaciptir Arapça. Dinimizin dili. Aslında hep beraber hepimiz Lazca öğrenelim. Çerkezce öğrenelim. Kürtçe öğrenelim. Boşnakça öğrenelim. Gürcüce öğrenelim. Hep beraber hepimiz bu dilleri öğrenelim. Bu da caizdir. İnsan kardeşinin, dünürünün dilini bilmez mi? Ama hep beraber hepimiz Türkçeye sarılalım. O hepimizin halatıdır."dedi.

Topçu, Eğer polis meslek yüksekokulu açılırsa, buraya gelen polisler bizim kızlarımızı alsa. Onlarla evlense. Aynı şekilde gelen polis de yanında kız kardeşini getirse. O kızla da bizim delikanlılarımız evlense kötü mü olur. Hem böylece kan kana can cana karışmaya vesile olmaz mı? Birliğimiz bütünlüğümüz bu vesileyle pekişmez mi? Hem buraya gelen insanlar buranın kültürünü dokusunu başka yere götürse fena olmaz mı? Ardahan ilerlemez mi?" diye sordu.

http://www.habervaktim.com/haber/164873/topcudan_ilginc_kurtce_yorumu.html

Sayın Topçu’nun düşüncesine katılıyorum. Gerçekten farklı illerin mensuplarının birbiriyle evlenmesi toplumda birliğin kuvvetlenmesine katkı sağlar. Tabi ki, evlenme sadece polislerle sınırlı olmamalıdır.

Bence Büyük Birlik mensupları bu teklifi kampanyaya dönüştürmeli ve Ardahan’ın sınırlarından taşırmalıdır. Bir başka deyişle bu kampanya “sathı müdafaa” mantığıyla vatanın bütün sathına yaygınlaştırılmalı ve Edirnelinin Karslılarla, Ankaralıların Hakkârililerle, Kırşehirlilerin Urfalılarla, kısaca seksen bir vilayettekilerin birbiriyle, bir başka deyişle Türkmen’in Kürt’le, Boşnak’ın Laz’la, Çerkez’in Çeçenle evlenmelerini teşvik etmelidir.

Bu kampanya Haziran seçimleri için kullanılabilir.

Konuşmanın dil konusuna gelince ona da katılıyorum. Zira farklı “Dil” ve “Renkler” Cenabı Allah’ın ayetlerindendir. Zaten Büyük Birlik bu nedenle insanımızı “ebru” olarak görür. “Hepimiz Bir Kilimin Deseniyiz” ifadesi yıllarca partinin duvarlarını süsledi. Dolayısıyla “ebru”muzu güçlendirecek her türlü söylem ve eylem doğrudur.

Umarım ki, Büyük Birlik Tasavvuru”na sahip olanlar Sayın Topçu’nun konuşmasını birliğin harcı olarak mülahaza eder ve kampanyaya dönüştürür.

Selam ve Sabırla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?