16 Mayıs 2011 Pazartesi

Her Evden Bir Oy ve Anayasa Metinleri

Her Evden Bir Oy ve Anayasa Metinleri

Veysi ERKEN

Büyük Birlik Partisi 2011 Haziran seçimlerine “Her Evden Bir Oy” talebiyle hazırlanıyor. Türkiye’nin 81 vilayetinin 85 seçim çevresinde adaylarıyla kampanyasını yürüten partinin başarısı ülkemizin ufkunu açacaktır.

Özellikle politikanın ahlaktan mahrum hale getirilmesi ve politikacıların görüntülerinin yaygınlaşması ahlaki duruşa duyulan ihtiyacı arttırmıştır.

Bu anlamda özellikle MHP ve CHP tabanının BBP’ye yönelmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira Anadolu insanının kahir ekseriyeti örfi de olsa İslamı yaşamaya çalışır. CHP’li veya MHP’li olması onun namus anlayışına halele getirmez.

Konuya bu bağlamda ya “her evden bir oy” isteyen BBP’nin talebinin namusuna ve ahlakına düşkün kesimlerde makes bulacağını umuyorum.

Özellikle kasetleri piyasaya sürülenleri sahiplenen ve özel hayat kapsamında değerlendiren CHP’nin tabanından BBP’ye daha çok oy gelmesini bekliyorum.

Umarım ki, BBP’nin adayları buna yönelik stratejilerini geliştirir ve geniş halk kesimlerine bu anlamda ulaşır.

Bundan insanımız ve ülkemiz kazançlı çıkar.

Bir diğer konu Anayasa taslakları konusudur.

Bugüne kadar hiçbir parti 12 Haziran seçimlerinden önce Anayasa tasarısını açıklamadı. Bütün partiler istisnasız mevcut Anayasa’nın toplumumuz için yetersiz, hatta bir deli gömleği niteliğinde olduğu konusunda hemfikir. Buna rağmen hiçbir parti bir taslak metin hazırlığına gitmemiş ve toplumun önüne metin koymamıştır.

Bu çok büyük bir eksikliktir.

BBP bunu bozabilir.

Bizim Türkiye’miz, GÖR ve KAP projelerini insanımızın görüşüne sunan BBP Anayasa taslağını da kısa zamanda sunmalı ve diğer partileri de buna zorlamalıdır.

Bilinmelidir ki, seçim meydanlarındaki vaatler ülkenin şekillenmesinde fazla öneme sahip değildir. Ülkelerin şekillenmesinde esas rol oynayan Anayasa metinleridir.

BBP’nin Anayasa konusundaki öncülüğü rahatlıkla oya dönüşür.

Bilindiği üzere başta Erdoğan olmak üzere Bahçeli ve Kılıçdaroğlu metin açıklamaktan özellikle imtina etmektedir. Hatta Bahçeli ve Kılıçdaroğlu Erdoğan’a seslenerek Anayasa metninin açıklanmasını talep etmektedir.

Esasında kendi metinlerini ortaya koyamayanların başkalarından metin beklemeleri abestir. BBP metniyle bu oyunu bozmalı ve “her evden bir oy”u alabilmelidir.

Selam ve Sabırla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?