10 Mayıs 2011 Salı

Aynur Bayram Meclis Yolunda

Veysi ERKEN

“Kim/Kimlere oy vermeyeceğim” başlıklı yazım için yüzlerce mail aldım. Kimlere oy vermeyeceğimi/verilmeyeceğini izah ettiğim yazının bu kadar ses getireceğini beklemiyordum.

Gelen maillerin ekseriyeti Ankara ikinci bölgeden bağımsız aday Aynur Bayram’ın desteklenmesi ile ilgili olduğunu söylemeliyim.

Aynur Bayram gerçekten yerinde bir davranışta bulundu. Bağımsız aday kimliği ile her kesimden oy alabilir.

Özellikle Ka-der (Kadın Adayları Destekleme Derneği) ve Buluşan Kadınlar platformu Aynur Bayramı ciddi bir şekilde desteklemelidirler. Bu onların samimiyet testi olacaktır.

Ka-der ve Buluşan Kadınlar platformunun yanında Saadet Partisi, Has Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, CHP de Aynur Bayram’ı desteklemelidirler.

Zira, Ka-der 275 bayan milletvekilinin mecliste yer almasını istiyordu ve ilk defa Nihal Karaca’yı reklamlarında kullandı.

Aynur Bayram onlar için samimiyet testi olacaktır.

Buluşan kadınlar da bir kampanya başlatmışlardı. Hatırlayacak olursak başörtülü aday yoksa oy da yok kampanyasına Fatma Ünsal gibi AK Partililer de destek vermişlerdi. Buluşan kadınlar bu anlamda kendilerini bağımsız olarak ifade edebilirler. Aynur Bayram onlar için de önemlidir.

Saadet Partisi ve Has Partinin barajı geçme imkanları kıt. Bu bağlamda hiç olmazsa bir bölgede başörtülü bir aday için açık destek verebilirler.

CHP’ye gelince.

Malum Kılıçdaroğlu yeni CHP diyor. Her ne kadar samimiyetsizliklerinden asla şüphem olmasa da yine de onlar için bir fırsat. Üzerlerine haklı bir biçimde yapışmış olan “dinle ilgileri yok” ifadesini silmeleri için bir fırsat.

Başörtülü bağımsız bir adayı desteklediklerini deklere etmeliler.

Gelelim MHP’ye. MHP tabını itibarıyla bu ülkenin insanı. Değerlerini yaşamaya çalışan şahsiyetler. Dünya görüşleriyle asla bağdaşmayan birkaç ifrazat için MHP’liler lekelenmemeli diye düşünüyorum.

Aynur Bayramı desteklemeleri bu açıdan anlamlı olur. Zaten Uşak ve Malatya’da örtülü aday gösterdiler. Ama onların seçilme ihtimalleri yok. Samimiyetlerini Ankara ikinci bölgede gösterebilirler.

İşte onlar için tarihi bir fırsat.

Kanaatime göre partiler üstü kimliği ile Aynur Bayram mecliste yer almalı ve Başörtüsü konusunun sorun olmaktan çıkarılmasına katkı sağlamalıdır. Artık insanımız hayatın her alanında ve ülkenin bütün kurumlarında başörtülüleri görmek istemektedir.

Bilinmelidir ki, başörtülüler de bu ülkenin asli unsurlarıdır ve özgürce örtüleriyle hayatın bütün görünür alanlarında olmalıdır.

Kısaca Ankara ikinci bölgede oturan Saadet Partililere, Has Partililere, MHP’lilere, CHP’lilere’AK Partililere düşen görev Aynur Bayram’ı meclise taşımalarıdır. Böylece Saadet Partililer Merve Kavakçı, MHP’liler Nesrin Ünal, AK Partililer Fatma Ünsal ve CHP’liler Başörtülüleri rahibeye benzetme ayıplarını bir nebze de olsa silmiş olurlar.

İlave olarak bütün kadın derneklerinin ve platformlarının öncelikli görevi başörtüsü ile TBMM’nin çatısı altında hizmet etmek isteyen Aynur Bayram’ı desteklemeleridir.

Selam ve Sabırla……………

NOT: AYNUR BAYRAM’ı desteklemek isteyenler

Telefon 0554 886 86 54,

e-posta: aynurzeynep. bayram@gmail.com

Web site: http://www.aynurbayram.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?