28 Haziran 2011 Salı

Meclise Gelmeyenlerin Vekillikleri Düşürülmeli

Meclise Gelmeyenlerin Vekillikleri Düşürülmeli

Veysi ERKEN

Derin çete faaliyetlerinden asla vazgeçmiyor. Danişlerin kararıyla olsa gerek seçim öncesinden beri gerilim ve çatışma ortamı esas kabul edilerek piyonlar alana sürülüyor.

Seçimler bitti ama oyun bitmedi.

Milletvekili diye seçilenlerin bir kısmı millete saygı göstermeyerek meclise girmiyor. Çalışmaları sabote ediyor.

Buradan AK Parti ve MHP’den vekil seçilenlere sesleniyorum. Ekim ayını beklemeden TBMM’yi çalıştırarak bugünden itibaren iki temel vazifeniz vardır. Birincisi en kısa zamanda kısa, öz, anlaşılır ve toplumu kucaklayan bir anayasa metni hazırlayarak halkoyuna sunmak, ikincisi meclise gelmeyenlerin vekilliklerini düşürerek ara seçimlere gitmektir.

Meclis iç tüzük hükümlerinden anladığımız kadarıyla meclisin oturumlarına mazeretsiz olarak (yanılmıyorsam beş oturum) katılmayanların vekillikleri düşürülebiliyor.

Milletin iradesini hiçe sayanların hiçe sayılması gerekir. Bu millet CHP ve BDP’ despotik zihniyetlerinden kurtarılmalıdır.

Esasında dört sene görev yapsalar da meclise katılmayan CHP ve BDP millet tarafından silinecek. Yakın tarih bunun şahididir.

Bir zamanlar ANAP ve Doğruyol diye partiler vardı. İktidar sahibi olmuşlardı. Ama meclise girmeyerek tarihin sayfalarına gömüldüler.

CHP ve BDP’nin akıbeti de bu şekilde olacak bundan hiç şüphem yok.

AK Parti ve MHP’den seçilen vekillerden beklediğimiz tarihe gömme sürecine katkı sağlamalarıdır. AK Partiden ve MHP’den beklediğimiz cesaret ve kararlılıktır.

Bilinmelidir ki vazifelerini cesaretle yapamayanlar kendileri de tarih olurlar.

AK Parti ve MHP vekillerinin cesareti ve kararlılığı derin çetenin oyunlaştırdığı senaryosunu boşa çıkaracaktır.

Gelin bu tarihi görevinizi yapınız ve her eylemiyle ülkenin önünde takoz olan jakoben zihniyetleri ebediyen hayatımızdan siliniz.

İnsanımızın “cesur yürek”lere ihtiyacı vardır.

Haydi göreve.

Selam ve Sabırla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?