27 Ocak 2012 Cuma

S. Ahmet Arvasi Kronolojisi*

S. Ahmet Arvasi Kronolojisi*
Veysi ERKEN
Siyasi ve sosyal hareketlerde fikir ve sanat adamlarının büyük tesirleri vardır. Bu gerçeği merhum S. Ahmet Arvasi “ bugün ne pahasına olursa olsun genç nesiller ve aydın kadrolar tam bir aşk ve romantizmle kendilerini Türk-İslam medeniyetinin dirilişine adamalıdırlar.
Şairle, romancılar, hikâyeciler, mimarlar, musikişinaslar, ressamlar, nakkaşlar, hattatlar, oymacılar, tezhipçiler tam bir cihad ruhu ile ayağa kalkmalıdırlar.
Şanlı peygamberimizin ‘hasmınızla silahı ile mukabele ediniz’ emrine uyarak yeni eserler ve hamlelerle milli ve mukaddes şahsiyet çizgimizde ‘yeniden diriliş hamlemizi’ desteklemelidirler.
Böyle bir kadronun doğuşu mutlaka ama mutlaka bizim zaferimiz demektir” biçiminde dile getirir.
Merhum S. Ahmet Arvasi yazdığını yaşayan bir muallim, mütefekkir, cehd ve dava adamıdır. Çağımızın Yesevi'si ve Alperenidir.
Medeniyetimizin yeniden inşasında bir mihenktir. Yazdıklarıyla rahmet-i rahmana kavuşmasından sonra da etkisini sürdürmektedir.
Hayatı ve eserleri her daim tetkik edilmeli ve genç nesillere aktarılmalıdır.
İşte bu vazifeyi yüklenenlerden birisi Hüdavendigar Onur Bey olmuştur. Hüdavendigar Onur vefalı ve azimli bir dost olduğunu göstermiştir.
Hüdavendigar bey ARVASİ HOCA’yla BAŞBAŞA ve ASRIN YESEVİSİ kitaplarından sonra S. AHMET ARVASİ KRONOLOJİSİ isimli eserini milletimize kazandırarak vefasını konuşturmuştur.
S. AHMET ARVASİ KRONOLOJİSİ isimli çalışma temel olarak iki bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölümde merhum hocamızın hayat çizgisindeki hadiseleri ve çalışmalarını tarihi akış içinde sıralanmış, ikinci bölümde ise vefatından sonra günümüze kadar hocamızla ilgili yapılan ve gerçekleştirilen faaliyetlerin sıralaması yapılmıştır.
Bu tür çalışmaların devam ettirilmesi Türk-İslam medeniyetinin inşasında önemli bir yer tuttuğunu düşünüyorum.
S. Ahmet Arvasi’nin dediği gibi köklerimizden kopmadan, kendi değerlerimize yabancılaşmadan asra ve asırlara damgamızı vurmak istiyorsak mihenk değerlerimizi bilmek ve tanımak zorundayız.
Kendi değerlerini, âlimlerini, ediplerini ve mütefekkirlerini bilmeyen veya unutan milletlerin iflahı zordur.
Hüdavendigar bey ARVASİ HOCA’yla BAŞBAŞA, ASRIN YESEVİSİ ve S. AHMET ARVASİ KRONOLOJİSİ unutanlardan olmadığını göstermiştir.
Darısı medeniyetimizi ihya iddiasında olan okuyucularda olur inşallah.
Selam ve Sabırla.
Temin Adresi :
Marifet Yayınları Çatalçeşme Sokak Defne Han Kat 3
Cağaloğlu/ İstandul
Tel: (0212) 526 22 70 – (0212)513 92 25

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?